Selkirk rex kočka

Původně bylo toto plemeno Selkirk-rex krátkosrsté, křížením s perskou kočkou vyšlechtil americký felinolog, Jerry Newmann, i dlouhosrsté. Proto se již od samotného počátku evidují 2 druhy, odlišující se délkou a typem srsti.

selkirk rex kočka

Historie plemene

Plemeno kočky Selkirk rex vzniklo v USA, v roce 1987. Původně bylo toto plemeno Selkirk-rex krátkosrsté, křížením s perskou kočkou americký felinolog Jerry Newmann vyšlechtil i dlouhosrsté. Díky tomuto šlechtění se rodila krátkosrstá i dlouhosrstá koťata, s kombinovanou kadeřavou a rovnou srstí. Proto se již od samotného počátku evidují 2 druhy, odlišující se délkou a typem srsti.

Charakter a temperament Selkirk rex kočky

Tyto kočky jsou přátelské,vůči lidem jsou nesmírně vstřícné a velmi pružně se přizpůsobují životním podmínkám. Selkirk rex kočky vycházejí dobře s dětmi i se psy. Při styku s cizími lidmi nejsou nijak plaché. Kočky tohoto plemene jsou velmi inteligentní, přítulné, temperamentní a hravé.

Péče

Selkirk rex kočka je krátkosrsté i dlouhosrsté plemeno. Selkirk rex kočku postačí jednou týdně vykartáčovat. Vzhledem k mimořádné stavbě těla by měl být podíl bílkovin v její stravě vyšší.

 

Velikost a hmotnost Selkirk rex kočky

Velikost je miniaturní a váha se pohybuje v rozmezí 2,25 až 4 kilogramů.

Selkirk rex kočka – zajímavosti

Koťata Selkirk rex kočky se rodí kadeřavá, následně svoji kadeřavost ztrácejí. Kadeřavost se kočkám obnovuje až mezi osmým a desátým měsícem jejich života.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies