Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Salát s chřestem

Probuďte se ze zimního spánku a připravte si jarní salát! Jaro se stává pro mnohé z nás obdobím, kdy chceme změnit své stravování a odlehčit svému zažívání po dlouhé zimě, plné tučných a mnohdy nezdravých jídel. Přinášíme skvělý recept na jarní salát, který skvěle doplní odlehčený jídelníček.

chřest a avokádo

Jarní zelený salát s chřestem v hlavní roli (4 porce):

Budeme potřebovat:

  • zelený chřest (400 g)
  • rukola (300 g)
  • baby špenát (150 g)
  • polníček (100 g)
  • 1 pórek (stačí menší)
  • 1 jarní cibulka
  • 2 vejce
  • cukr, sůl (obě ingredience po 1 lžičce)
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • čerstvý zelený hrášek či zelené boby (1 hrst klidně postačí)


Nejprve si natvrdo uvaříte vajíčka, aby vám později vychladly. Lépe se pak oloupou. Pak omyjte chřest a nezapomeňte odříznout konce stonků. Spodní třetině stonku sloupněte svrchní slupku. Vložte chřest do vody, kde jste nechali rozpustit lžičku soli a cukru. Nechte ho povařit minimálně 3 minuty. Neměl by být příliš měkký. Polníček, baby špenát i rukolu omyjete a po okapání jim odříznete pevnější stonky. Pórek a cibulku nakrájíte na silnější kolečka. Na talíř si ingredience nazdobte podle sebe a nakonec zakápněte citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2018 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů