Sadíme rostliny do jezírka

Jezírko máte hotové, ale žádné rostlinky v něm nemáte? Možná nevíte, jak na to. Budeme se soustředit pouze na výsadbu samotnou. Zapomeňte na chvíli na to, jaké květy by se ve vašem jezírku měly vyjímat.

Leknín

Jak tedy správně na to, aby se později vodním rostlinkám dařilo Máte dvě možnosti. Mokřadní rostliny lze vysadit přímo do substrátu jezírka, nebo využijte výsadbu do nádob.

Sadíme do substrátuikanbela.blogspot.com

Tento způsob se využívá především u rybníků, kořenových čističek odpadních vod nebo velkých jezírek. Tady mají rostliny k dispozici živiny z bahnitého substrátu, což zaručuje rychlý růst, zdraví a bohaté květy. Pokud vysadíte rostliny do substrátu, můžete očekávat silné stvoly a listy krásné tmavě zelené barvy. Má to i své nevýhody. Když tímto způsobem zasadíte více druhů rostlin, za krátký čas porostou převážně agresivnější druhy, ostatní budou vytlačeny.

Sadíme do košů a nádob

K tomuto účelu jsou určeny děrované koše, prodávají se v několika velikostech i tvarech. Lze použít také umělohmotné nádoby a textilní nádoby. Výsadba do děrovaných košů je velice doporučována, ale je tady také jedno proti. Děrovaným košem totiž odnože prorostou až do substrátu , což někdy není žádoucí. Tohle se nestane u umělohnotných nádob. Vyzkoušejte také zednické kulaté kalfasy, velice se chválí při výsadbě leknínů. Živiny se totiž ze substrátu nedostanou do vody, takže lekníny lze hnojit pomalu rozpustnými hnojivy.

Textilní nádoby

Nádoby jsou vyrobeny z netkané textílie, která propouští vodu dovnitř, ale nedovolí oddenkům, aby se z nádoby dostaly ven. Materiál je měkký, odolný povětrnostním podmínkám a vyrábí se ve třech velikostech. Jak to funguje Do jedné třetiny nasypte kačírek, na něj uložte rostlinu a zasypte opět kačírkem. Počítejte že asi po třech nebo čtyřech letech oddenky nádobu prorostou a bude třeba rostlinu přesadit. Pak optrně odřežte kořeny a textilní nádobu stáhněte z válců kořenů. Rostlinu řezem zmenšíte a můžete ji výše popsaným způsobem opět zasadit zpět do nádoby.

Přejeme, ať vám zahradní jezírka jen vzkvétají!!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies