Recept na kuřecí játra na cibuli ( pro 4 osoby)
Půl kila kuřecích jater, 4 větší cibule, 3 lžíce sádla, pepř a sůl
Kuřecí játra na cibuli - postup přípravy
Kuřecí játra očistíme, odblaníme, omyjeme a vysušíme. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. V pánvi nebo hrnci se silnějším dnem rozpustíme sádlo, vsypeme nakrájenou cibuli, lehce orestujeme a rozložíme ji na dno pánve.
Játra opepříme a poklademe jimi cibuli. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme za častého míchání.Vodu nedávat! Dusíme tak dlouho, až nám cibule krásně zezlátne.
Játru i s cibulí rozdělíme na talíře, posolíme ji a podáváme s vařeným bramborem, nebo jen s chlebem. Pokud nám játra s cibulí zůstane ještě studená, tak ji vidličkou rozmícháme, osolíme a máme výbornou pomazánku na chleba.
Recept na ražničí z kuřecích jater (pro 4 osoby)
8 kuřecích jater, 8 plátků anglické slaniny, 3 menší jablka, 1 cibule, vegeta koření, mletý pepř, olej na opékání
Ražničí s kuřecích jater - postup přípravy
Játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na 8 koleček, jablka zbavíme jader a nakrájíme na 16 dílků. Játra a cibuli promícháme s vegetou a mletým pepřem.
Na grilovací jehly střídavě napichujeme jablka, játra, cibuli a slaninu. Na pánvičce rozpálíme olej a ražniči opečeme ze všech stran a dáme do rozpálené trouby ještě asi 10 minut dopéct. Můžeme též připravovat na grilu. Podáváme s bramborem nebo pečivem a čerstvou zeleninou.
Recept na kuře s česnekem a šlehačkou (pro 4 osoby)
1 kuře, sůl, olej, 6 až 10 stroužků česneku, 20 dkg strouhaného sýra, 250 ml šlehačky
Kuře s česnekem a šlehačkou - postup přípravy
Omyté a osušené kuře naporcujeme na 8 kousků. Jednotlivé porce osolíme a vložíme do olejem vymazané větší zapékací mísy. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a proložíme jím porce kuřete, které ještě zasypeme strouhaným tvrdým sýrem.
Vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Podáváme s vařeným bramborem nebo s těstovinami.
Diskuze