Rychlé recepty na špagety 3 krát jinak

Když se řekne Itálie, tak si většina z nás představí moře, pláže, památky, pizzu a hlavně italské národní jídlo špagety, které se připravují na mnoho způsobů. Hlavní ingredience pro klasickou přípravu těchto těstovin, jsou rajčatový kečup a strouhaný sýr.

Talíř se špagetami, sklenice vína

Recept na špagety s hráškem a žampióny (pro 4 osoby)

350 g špaget, 200 g žampiónů, 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 30 g másla, 1 menší cibule, 4 plátky anglické slaniny, 1 polévková lžíce oleje, 1 lžíce houbového koření, sůl podle potřeby a 100 g strouhaného sýra.

Špagety s hráškem a žampióny - postup přípravy

Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky. Na rozehřátou pánev dáme máslo a cibuli, krátce orestujeme spolu s plátky slaniny, pokrájené na nudličky a hráškem. Přidáme 5 lžic vody a pod pokličkou dusíme asi 10 minut za častého míchání. Tenké plátky žampiónů, asi 1 polévkovou lžíci houbového koření přidáme ke směsi v pánvi a ještě chvilku vše podusíme. Podle chuti dosolíme.

 

Uvařené špagety ocedíme, dáme do nahřáté mísy a promícháme se lžící olivového oleje, aby se nelepily. Hotovou směs z pánve dáme na špagety, bohatě posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.

Recept na špagety s rozmarýnou a sýrem (pro 4 osoby)

350 g špaget, 50 g Nivy, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 malá lžička umleté rozmarýny, sůl a 100 g tvrdého sýra, 2 lžíce másla, kečup.

Špagety s rozmarýnou a sýrem - postup přípravy

Špagety si uvaříme podle návodu, scedíme, dáme do nahřáté mísy a promícháme s máslem. Z utřeného česneku, umleté rozmarýny, oleje, soli a nivy vymícháme voňavou pastu, kterou dobře promícháme s těstovinami, pokapeme kečupem posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme.

Recept na špagetový salát (pro 4 osoby)

400 g špaget, 3 sladkokyselé okurky, 3 nakládané kapie, 1 lžíce kaparů, worcestrová omáčka, 3 lžíce olivového oleje, čerstvě namletý černý pepř, čerstvá petrželová nať, sůl podle potřeby.

Špagetový salát - jak na to?

Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme prolijeme studenou vodou a dáme okapat. Dáme je do větší salátové mísy. Okurky a kapie nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke špagetám. Z oleje, worcestrové omáčky, soli, kaparů, čerstvě namletého pepře a jemně nasekané petrželové natě připravíme zálivku, kterou dobře promícháme s obsahem salátové mísy. Dosolíme podle chuti a necháme v chladu uležet alespoň 1 hodinu. Podáváme se zeleninovými saláty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies