Recept na pomazánku z brynzy, ředkviček a vajec
250 g brynzy, 1 svazek červených ředkviček, 100 g pomazankového másla, 2 vajíčka, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl a pažitka
Jak budeme postupovat
Uvaříme vajíčka na tvrdo. V míse vidličkou rozmícháme brynzu s pomazankovým máslem. Ředkvičky umyjeme, osušíme, na drobném struhadle nastrouháme, vmícháme k brynze. Přidáme jogurt, nastrouhaná vajíčka a podle potřeby osolíme. Dobře vymícháme a mažeme na pečivo nebo toasty. Zdobíme drobně nasekanou pažitkou.
Recept na pomazánku z olomouckých tvarůžků
250 g olomouckých tvarůžků, 250 g čerstvého másla, 2 dkg cibule, červená sladká mletá paprika, kmín
Jak budeme postupovat
Tvarůžky necháme řádně odležet a když už jsou „pořádně uleželé“, tak je utřeme se změklým máslem, drobně nakrájenou cibulí, kmínem, solí a mletou paprikou. Mažeme na čerstvý chleba. Je to speciální pochoutka k pivu a pro opravdové gurmány.
Recept na pomazánku z hermelínu
1 hermelín, 1 pomazánkové máslo s křenem, 1 sterilovaná okurka, 2 vajíčka na tvrdo, 1 lžička plnotučné hořčice, paprika mletá sladká i pálivá, sůl
Jak budeme postupovat
Vajíčka oloupeme a drobně nastrouháme i s hermelínem a okurkou. Vše vidličkou umícháme spolu s pomazankovým máslem, dochutíme hořčicí, paprikami a solí. Vymícháme, mažeme na čerstvý chléb a sypeme drobně nakrájenou cibulí.
Recept na pomazánku z tresčích jater
100 g tresčích jater, 100 g čerstvého másla, 1 menší cibule, sůl, mletý černý pepř, citrónová šťáva
Jak budeme postupovat
Máslo osolíme, opepříme a ušleháme. Přidáme játra i s olejem, drobně nasekanou cibuli, asi 1 lžíci citrónové šťávy a ještě chvíli šleháme, poté dáme zchladit. Podáváme na pečivu nebo čerstvém chlebu a zdobíme kapií, snítkou kopru a citrónem.
Diskuze