Rychlé recepty na oblíbené pomazánky

Určitě to také znáte...Blíží se večer a potřebujeme nasytit naši hladovějící rodinu, ale už se nám nechce vařit nic teplého, tak přemýšlíme, čím vařenou večeři nahradíme. Jako možná varianta se nabízí pomazánka. Inspirace na pomazánky naleznete zde.

Vajíčka,chléb,pomazánka

Recept na rybí pomazánku (pro 4 osoby)

1 krabička rybiček v oleji, 2 vajíčka uvařená na tvrdo, 2 lžíce másla, 3 lžíce strouhaného sýra, sůl

Rybí pomazánka - jak na to?

Změklé máslo vymícháme se žloutky z uvařených vajec. Bílky nasekáme na drobné kousky. Pokud je potřeba, tak z rybiček odstraníme páteř a vše smícháme. Dosolíme podle chuti a mažeme na pečivo. Zdobíme kyselou okurkou.

Recept na pikantní pomazánku (pro 4 osoby)

1 balíček tvarůžků, 1 cibule, 3 lžíce piva, 2 ks taveného sýra, 1 lžíce změklého másla, sůl podle potřeby

Pikantní pomazánka - postup přípravy

Tvarůžky, pivo a cibuli nakrájenou na drobno necháme 2 dny uležet v uzavřené sklenici při pokojové teplotě. Uleželou směs vymícháme do hladka, přidáme sýr, máslo a dobře promícháme. Nejlepší je s tmavým pečivem.

Recept na drožďovou pomazánku se salámem (pro 4 osoby)

50 g droždí, 1 cibulka, 10 dkg salámu, lžíce másla, pažitka a sůl

Drožďová pomazánka se salámem - jak na to?

Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibulku, droždí a necháme jej rozpustit. Osolíme a vmícháme drobně nakrájený salám a nasekanou pažitku. Podáváme namazané na plátcích pečiva.

Recept na sýrovou pomazánku s jablky (pro 4 osoby)

100 g změklého másla, 2 balení krémového sýra, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 2 jablka, sůl, hrst pažitky

Sýrová pomazánka s jablky - postup přípravy

V misce umícháme máslo s krémovým sýrem. Přidáme drobné kostičky oloupaných jablíček, strouhaný sýr, nasekanou pažitku a dosolíme podle chuti. Vše smícháme. Pomazánkou bohatě namažeme opečené krajíčky toustového chleba a obložíme plátky rajčat, ředkviček apod.

Recept na pomazánku z vajíček (pro 4 osoby)

6 vajec, 1 pomazankové máslo, 2 stroužky česneku, 1 lžička hořtice, petrželka, libeček a sůl

Vajíčková pomazánka - jak na to?

Oloupeme na tvrdo uvařená vejce, nastrouháme je na struhadle, přidáme změklé máslo a vše spolu utřeme do pěny. Dochutíme hořticí, nasekaným libečkem a dosolíme podle chuti. Mažeme na krajíčky tmavého chleba a zdobíme zelenou petrželí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies