Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Rychlé recepty na letní zeleninové saláty

Letní sezóna nám dává možnost se opravdu „vyřádit„ při přípravě různých zeleninových salátů. Pestrou nabídku čerstvé zeleniny nám nabízejí nejen naše obchody a tržiště, ale i výsledky našeho snažení na vlastních zahrádkách.

Těstoviny

Recept na letní pařížský salát s chřestem (pro 4 osoby)

1 hlávku zeleného hlávkového salátu, půl hlávky červeného hlávkového salátu, čtvrt kila čerstvého chřestu.

Na zálivku:

3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy, půl malé lžičky francouzké hořtice, 1 stroužek česneku, čerstvě pomletý černý pepř, sůl podle chuti.

Letní pařížský salát s chřestem - postup přípravy

Konce chřestu odkrojíme a oloupeme ho.Vaříme jej v osolené vodě do měkka asi 3 až 5 minut. Chřest můžeme také vařit v páře. Necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky. Do větší salátové mísy nakrájíme na nudle omytý a suchý hlávkový salát, přisypeme vychladlý chřest a promícháme se zálivkou, kterou si připravíme smícháním olivového oleje, citrónové šťávy, francouzské hořtice, pepře, soli a stroužku česneku, který nahrubo rozdrtíme, vymícháme s ostatními surovinami. Česnek z hotové zálivky odstraníme. Necháme chvilku odležet a podáváme.

Recept na celerový salát (pro 4 osoby)

1 středně velká celerová bulva, 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy, půl šálku majonézy, 2 kávové lžíce francouzké hořtice, sůl.

Celerový salát - postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do vařící vody přidáme citrónovou šťávu a nakrájený celer. Vaříme asi 5 minut. Měkký celer necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s hořticí a celerem a dosolíme podle chuti. Podáváme s pečivem.

Recept na španělský salát ze špenátu a rajčat (pro 4 osoby)

200 g čerstvého listového špenátu, 1 středně velká cibule, 4 dobře zralá rajčata, 1 velký stroužek česneku, 3 lžíce oleje, čerstvě namletý pepř, 2 lžíce vinného octa, 1 malá lžička cukru, francouzká hořtice, nať petržele a sůl podle potřeby.

Španělský salát ze špenátu a rajčat – jak na to?

Z jemně nakrájené cibule, rozetřeného česneku, oleje, octa, hořtice, pepře, cukru a soli připravíme zálivku. Do velké salátové mísy dáme nakrájená rajčata na kolečka, přidáme zálivku a promícháme. Špenát omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudle. Přidáme ho k rajčatům a ihned podáváme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.