Rychlé recepty na dovolenou

Všichni to známe, přijedeme na chatu nebo zahrádku a chceme si užít čas strávený na čerstvém vzduchu. Ale rodinka má hlad a nenechá se odbýt. Řešením jsou takzvané rychlovky. Chuťové buňky a hlavně hlad našich strávníků jim zaručí vyjímečnou chutnost.

Miska s polévkou

Recept na smaženou směs se sezamovým semínkem ( pro 4 osoby)

200 g žampiónů, 200 g kuřecího masa, 200 g brokolice nebo květáku, 2 mrkvičky, 2 vajíčka, strouhanka, hladká mouka, 2 polévkové lžíce sezamových semínek, olej na smažení

Dip s bylinkami

1 kelímek zakysané smetany, citrónová šťáva, sůl a svazek drobně nasekaných bylinek (petržel, bazalka, libeček, pažitka apod.)

Dip s brusinkami

1 kelímek zakysané smetany, 50 g brusinkového kompotu bez šťávy

Smažená směs se sezamovým semínkem -postup přípravy

Žampióny očistíme, nakrájíme na polovičky, omytou a suchou brokolici rozebereme na menší růžičky a kuřecí maso nakrájíme na kousky. Vše lehce osolíme. Pokud použijeme ostatní druhy zeleniny, je vhodné je před obalením chvilku převařit ve slané vodě. Pět minut bude stačit.

 

Připravené kousky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance, kterou smícháme se sezamovým semínkem a smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Ale stačí i pánvička s dostatečným množstvím oleje. Hotové necháme okapat na ubrousku.

Přípravy dipů - jak na to?

Všechny suroviny se smíchají se zakysanou smetanou a podávají se ke smažené směsi. Jako příloha jsou vhodné hranolky, vařené brambory, bramborové krokety apod.

Recept na široké nudle s nivou ( pro 4 osoby)

1 balíček širokých nudlí, 20 dkg nivy, 10 dkg slaniny

Široké nudle s nivou - postup přípravy

Do většího hrnce s osolenou vodou dáme vařit celý balíček nudlí. Mezitím si nastrouháme nivu a nakrájíme slaninu na kostičky, které dáme vyškvařit. Scezené nudle rozdělíme na talíře, polijeme rozškvařenou slaninou a posypeme strouhanou nivou. Podáváme se zeleninovými saláty.

Recept na špekáčky v pivu ( pro 4 osoby)

8 špekáčků, 1 cibule, 2 zelené papriky, černé pivo podle potřeby, 5 polévkových lžic kečupu

Špekáčky v pivu - postup přípravy

Špekáčky podélně nakrojíme a vložíme do otvoru plátek cibule a proužek papriky. Naskládáme je do pekáčku, zalijeme kečupem a černým pivem, aby byly potopeny. Můžeme dosolit a kdo má rád česnek, tak přidá 2 stroužky nakrájené na plátky. Dáme péct do trouby asi na 20 – 30 minut. Podáváme s pečivem nebo chlebem. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies