Rychlé recepty do mikrovlné trouby

Mikrovlná trouba je malým, ale také velmi praktickým pomocníkem každé moderní domácnosti. Nechte se inspirovat rychlými a chutnými recepty, které můžete jednoduše připravit v mikrovlné troubě.

Mikrovlná trouba

Rybí filé na pikantní způsob

600 g mraženého rybího filé, 5 rajčat, 3 papriky, 2 až 3 cibule, 6 silnějších plátků anglické slaniny, deci a půl kysané smetany, 1 lžíci hladké nebo polohrubé mouky, citronovou šťávu, olej a sůl.

Jak na to?

Částečně rozmrazené rybí filé dáme do olejem vytřené nádoby pro mikrovlnné trouby, filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, poklademe plátky anglické slaniny, na nudličky nakrájenými paprikami, kolečky rajčat a cibule a znovu osolíme.

 

Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Filé pečeme v mikrovlnce deset až dvanáct minut při plném výkonu Poté jídlo ještě necháme dojít několik minut ve vypnuté troubě. Podáváme s vařenými brambory.

Vynikající malinový koláč pečený v mikrovlné troubě

1 máslo, 1 a půl šálku moučkového cukru, půl šálku prolisovaných malin bez semínek, kyselou smetanu, 2 vejce, půl čajové lžičky kypřícího prášku (nebo jedlé sody), 1 a půl šálku polohrubé mouky, skořici, sůl.

Postup přípravy

Utřete půlku másla se šálkem moučkového cukru, přidejte polovinu malin, dvě lžíce kyselé smetany a dvě vejce. Poté přidejte mouku, kypřící prášek, špetku skořice, soli a pečlivě zpracujte.

 

Nalijte do pečící (nebo crisp) misky a na čtyři až pět minut dejte do péct domikrovlné trouby. Poté nechte vychladnout.

 

Mezitím si připravte malinovou polevu: Dobře smíchejte dvě lžíce másla, šálek cukru, zbytek malin a jeden vanilkový cukr. Nakonec přidejte ještě jeden šálek cukru a třete dohladka. Polevou nakonec potřete vychladlý koláč.

Kuřecí prsa s mandlemi pečené v mikrovlné troubě

500 g kuřecích prsíček,80 g loupaných mandlí, 30 g hrozinek, 80 g pórku, olej, máslo, 300 ml masového vývaru, koření - mletý pepř, mletou papriku a sůl.

Jak na to?

Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazané nádoby pro mikrovlnné trouby, ve které maso dusíme při plném výkonu deset minut.

 

Poté přidáme papriku, nasekané mandle, hrozinky, na kolečka nakrájený pórek, podlijeme vývarem a při polovičním výkonu trouby dusíme čtvrt hodiny. Poté prsíčka poklademe plátky másla a necháme ve vypnuté troubě dojít.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies