Rychlé a levné rodinné obědy

Jídlo je základní potřebou každého člověka. Máte rodinu a pravidelně jí vaříte? Chtěli byste také trávit čas jinak, než u plotny?V dnešním článku vám poradíme, jak připravit rychlý a také levný rodinný oběd.

Grilované kotletky na pánvi

Zapečené těstoviny s párkem a žampióny

250 g žampiónů, 100 g strouhaného sýra, 1 větší pórek, 3 vejce, 300 g pikantnějších párků, 100 ml mléka, 1 balíček těstovin, mletý pepř, sůl, olej.

Postup přípravy

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, párky nakrájíme na kolečka. Smícháme a orestujeme na rozehřátém oleji. Pórek nakrájíme na půlkolečka, přidáme ho do směsi a krátce jej osmahneme. Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme je.

Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno nasypeme polovinu těstovin. Na těstoviny přidáme žampionovou směs a přikryjeme zbylými těstovinami. V mléce rozšleháme vejce, osolíme i opepříme a směsí zalijeme těstoviny.

Nakonec posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě na 185 °C pečeme dozlatova. Zapékané těstoviny jsou velmi dobré jak teplé, tak i studené.

Oříšková rýže

100 g mletých lískových oříšků, 50 g drcených lískových oříšků, 300 g jasmínové rýže, třtinový cukr.

Jak na to?

Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Řídíme se návodem na obalu, nebo vaříme tak, jak jsme zvyklí. Jasmínová rýže se bude trochu lepit, i když nám k vaření postačí 12 - 15 minut.

Mezitím si nameleme a nasekáme lískové oříšky, pár jich necháme vcelku. Rýži v hrnci nebo v míse promícháme podle chuti s cukrem, mletými a nasekanými ořechy, pokapeme rumem (dětem podáváme bez alkoholu).

Dobře promícháme. Oříškovou rýži servírujeme teplou, na talíři ji přelijeme máslem, na ozdobu posypeme cukrem a jádry ořechů.

Sýrové řízečky s petrželkou

4 plátky eidamu na smažení, 4 plátky šunky, petrželka, olej, 2 vejce, strouhanka, hladká mouka.

Postup přípravy

Plátky eidamu na smažení obalíme v sekané petrželce kudrnce. Kolem nich ovineme plátky šunky. Sýrové řízečky obalíme jako klasické řízky - v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

Sýrové řízečky smažíme na rozpáleném oleji z každé strany asi 3 minuty. Sýrové řízečky podáváme s brambory a čerstvou zeleninou. Podáváme ihned. Můžeme přidat tatarskou omáčku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies