Recept na rychlé těstoviny Carbonare
1 balíček těstovin (mašličky nebo vrtulky), 350 g slaniny, smetana, olivový olej, sůl, pepř, oregáno, tymián.
Těstoviny Carbonare – postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si na troše olivového oleje trochu rozpečeme slaninu pokrájenou na větší kostky. Přidáme sůl, pepř, špetku tymiánu a oregána. Vše zalijeme smetanou a mícháme, dokud nám nevznikne hustší omáčka. Vzniklou omáčku nalijeme na scezené a studenou vodou propláchnuté těstoviny a ihned podáváme.
Recept na vynikající zapečené těstoviny s nivou a brokolicí
2 balíčky těstovin, 2 lžíce olivového oleje, větší cibule, 2 ks vejce, mletý černý pepř, sůl, 250 g sýru Niva, 400 g brokolice.
Zapečené těstoviny s nivou a brokolicí - postup přípravy
Těstoviny připravíme podle návodu, měly by být trochu tvrdší, proto je scedíme cca 3 minuty před doporučenou dobou vaření. Do osolené vody ponoříme brokolici. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Následně smícháme těstoviny s brokolicí a přidáme olivový olej, cibulku.
Osolíme, opepříme a promícháme. V hrníčku si rozmícháme 2 vajíčka. Směs brokolice a těstovin dáme do pekáče a zalijeme rozmíchanými vajíčky. Dáme do středně vyhřáté trouby péct přibližně na 45 minut. Před podáváním posypeme nahrubo nakrájenou nivou.
Letní těstovinový salát
1 balíček těstovin, 2 rajčata, 1 čínské zelí, 1 červenou a zelenou papriku, 1 salátovou okurku, 1 tuňáka v konzervě, olivy, balkánský sýr, majonéza nebo kořenící směs a olej.
Letní těstovinový salát - postup přípravy
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Dáme do mísy a přidáme k nim nastrouhanou salátovou okurku, papriky a rajčata nakrájená na drobné kousky. Olivy a čínské zelí rovněž nakrájíme nadrobno a vmícháme.
Přidáme tuňáka (například drceného) a poté přidáme nastrouhaný balkánský sýr. Promícháme a nakonec přidáme majonézu. Kdo nemá rád majonézu, může si připravit rychlou a chutnou zálivku, která se připraví z oleje, vody a kořenící směsi (velmi chutná je italská kořenící směs).
Diskuze