Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Rybí pomazánky

Je velká škoda, že na našem jídelníčku se ryby moc neobjevují. Obsahuje bílkoviny, vitamín D a nenasycené mastné kyseliny. Rybí maso se konzumuje především v dietních režimech, neboť snižuje hladinu cholesterolu v krvi a je lehce stravitelné. Nemusíte je jen péct a smažit. Jsou z nich také výborné pomazánky.

Rybí pomazánky

 

Sardinková pomazánka (4 porce)

 

  • Sardinky v oleji - 1 konzerva
  • Sýr Cottage - 100 g (zvolte raději takový, který má jen 2 % tuku)
  • Pomazánkové máslo - 100 g
  • Cibule - ½ ks (červená)
  • Vejce - 1 ks (vařené)
  • Hořčice - 1 lžička (ostrá)
  • Citronová šťáva - 1 lžička
  • Sůl - špetka

 

Sardinky dejte do misky i s olejem a rozmačkejte je vidličkou. Přidejte tam hořčici, pomazánkové máslo a nastrouhané uvařené vajíčko. Pak tam ještě vmíchejte cottage, cibuli nakrájenou opravdu na jemno, špetku soli a citronovou šťávu. Vše pečlivě promíchejte a namažte ideálně na křupavý chléb či opečený toust. Ozdobit můžete ještě petrželkou a plátkem citronu nebo nasekanou pažitkou.

 

Rybí pomazánka s lučinou

 

  • Makrela - 1 ks (můžete místo ní použít rybí konzervu)
  • Máslo - 100 g
  • Lučina - 1 ks
  • Tatarka  3 lžíce
  • Cibule - 1 ks
  • Sůl - špetka
  • Citronová šťáva
  • Zelenina - na dozdobení

 

Lučinu si našlehejte s máslem, přidejte tatarku, špetku soli, citronovou šťávu i rozmačkané rybí maso. Pokud použijete konzervu, dejte tam i ten olej. Cibuli si nakrájejte na drobno a přimíchejte do směsi. Dejte ji pak do lednice a nechte ji tam odpočinout. Natřít ji můžete na chléb, veku i na celozrnné pečivo. Nakonec ji můžete ozdobit paprikou, kyselou okurkou či jinou zeleninou a posypat petrželkou či pažitkou.

 

Pomazánka z uzené ryby (4 porce)

 

  • Pažitka - 3 lžíce
  • Uzená ryba - 400 g
  • Tvaroh - 250 g
  • Sůl - špetka
  • Mrkev - 1 ks
  • Cibule - 2 ks

 

Rybu nejprve zbavte kostí a kůže a teprve potom ji můžete nakrájet na drobno. Smíchejte ji s tvarohem, nasekanou pažitkou, mrkví a cibulí, které nakrájíte na jemno. Všechno důkladně promíchejte a dochuťte špetkou soli.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.