Royal Canin – kvalitní krmivo pro psy

Jste si jistí, že krmíte svého psa správně? Netrpí váš pes nějakými obtížemi, způsobenými nesprávnou stravou? Dnes vám povíme, jak krmivo pro psy správně působí na zdravotní stav vašeho čtyřnohého kamaráda.

Pes s postrojem

Suché krmivo Royal Canin

V dnešním článku bude řeč především o suchém krmivu, tedy granulích Royal Canin. Granule mají pouze 7 % – 9 % podílu vlhkosti. V případě kvalitního výrobeku z prvotřídních surovin, jsou potřebné živiny koncentrovány do mnohem menšího objemu.


Krmivo pro psy - kvalita

Kvalitu krmiva nejrychleji poznáte podle trusu psa. Hodnotnou, správně vyváženou a dobře stravitelnou potravu organismus využije téměř beze zbytku a z těla vycházejí pouze nezbytné nestravitelné složky a odpadové produkty. Výkaly jsou pak malé, pevné, dobře formované, bez výrazně nepříjemného zápachu. Pokud přecházíte z jednoho krmení na druhé, nemusí být snížená kvalita trusu v prvních dnech znakem horší jakosti krmiva.

Jaké jsou nejdůležitější vlastnosti správného krmiva?

Výběr krmiva pro psa je téměř stejně odpovědnou otázkou jako výběr jídla pro malé dítě. Pes – podobně jako miminko – neumí říct a posoudit, zda mu strava vyhovuje. Rozhodování je tedy pouze v našich rukách. Na prvním místě je samozřejmě blaho psa. Potrava mu musí poskytnout veškeré potřebné živiny pro dokonalé zdraví a současně mu chutnat.

Krmivo pro psy – co by mělo obsahovat?

Krmivo pro psy by mělo obsahovat bílkoviny, cukry, sacharidy, vodu, minerální látky (např. vápník, hořčík, zinek, sodík, draslík, železo, měď, jód, selen), vitamíny A, B, B12, C, D, F, PP. U značky Royal Canin si můžete být jisti, že všechny potřebné živiny v krmení pro pejska jsou.

Bílkoviny

Jsou základní stavební jednotkou organismu, zdrojem esenciálních masných kyselin, podporují imunitu organismu, nepostradatelné pro rostoucí mláďata, březí a kojící feny, ale také psy v zátěži.

Tuky

Jsou hlavně zdrojem energie a esenciálních mastných kyselin, podmiňují rozpustnost a využitelnost vitaminů rozpustných v tucích (A,D,E,K). Stravitelnost tuků je velmi vysoká, 91 až 93 %, proto také není divu, že psi při nadměrně vysokém příjmu tuků velmi rychle tloustnou.

Cukry

Jsou rychle stravitelné, v játrech se vstřebávají rovnou do krve. Jsou zdrojem okamžité energie pro organismus.

Krmivo - složení krmiva

Krmivo pro psy se převážně vyrábí z drůbežího, hovězího a vepřového masa, ryb, zeleniny, mléka, vajec, rýže, ovesných vloček, ořechů a mouky.

Royal Canin nabízí

Samozřejmostí se velice kvalitní suché krmivo Royal Canin. To není vše, v nabídce si můžete najít granule, které budou naprosto přesně vyhovovat vašemu psovi. Můžete koupit granule ušité na míru buldočkovi, mopsíkům, jorkšírským teriérům, čivavám, jezevčíkům, kníračům, labradorům a dalším plemenům.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies