Rostliny a jejich hnojení

Každá rostlina má jiné požadavky na hnojení. Větší množství živin vyžadují ovocné dřeviny a plodová zelenina v období růstu a vývinu plodů. Ideální jsou speciální tekutá hnojiva, která se lehce vstřebávají do půdy.

Lilie

Rostliny a jejich hnojení

Každá rostlina má jiné požadavky na hnojení. Rostliny žijící v přírodě čerpají živiny z půdy, ve které žijí. O rostliny, které pěstujeme v květináčích a ostatních nádobách, se musíme postarat my sami.

Hnojení rostlin – pokojové rostliny

Pokojové rostliny jsou náročné na živiny, obzvlášť kvetoucí pokojové rostliny při tvorbě květu např. africká fialka, klívie, vánoční hvězda. Rostliny hnojíme 1 x za 14 dní speciálními tekutými hnojivy pro pokojové rostliny.

Hnojení rostlin – palmy

Palmy jsou rostliny, které potřebují ke svému růstu dostatek živin. Rostliny hnojíme 1x za 2 až 3 týdny speciálními tekutými hnojivy pro palmy.

 

Hnojení rostlin – ovocné stromy

Ovocné stromy rostou v přírodě a čerpají živiny z půdy, proto je není nutné často přihnojovat. Základem je dobrá příprava půdy před výsadbou ovocných dřevin. Větší množství živin ovocná dřevina vyžaduje v období vývinu plodů. Používáme speciální, nejlépe tekutá hnojiva určená pro ovocné stromy podporující růst a vývin plodů.

Hnojení rostlin – plodová zelenina

Plodová zelenina je náročná na živiny. Tak jako ovocné dřeviny mají největší nároky v době růstu a vývinu plodů tak také plodová zelenina. V obchodech jsou k dostání speciální granulovaná a tekutá hnojiva určená pro tyto rostliny. Ideální interval hnojení je 1x za týden. Zelenina, která má krátkou vegetační dobu např. salát nebo hrách nevyžaduje během své vegetace hnojení. Těmto krátkodobým druhům postačí dostatečně připravený a pohnojený pozemek před výsadbou.

Hnojení rostlin – balkónové rostliny

Balkónové a truhlíkové rostliny, jsou rostliny s krátkou vegetační dobou. Proto rostliny přihnojujeme pravidelně každý týden. S přihnojováním začneme hned po výsadbě. Ideálním hnojením jsou tekutá hnojiva, které se přimíchají do zálivky nebo malé hnojící tyčinky, které se zapíchnou do květináče a postupně uvolňují živiny do půdy a vyživují tak celou rostlinu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies