Roláda 3x jinak

Recept na roládu z mletého masa, sýrovou roládu s vlašskými ořechy a piškotovou roládu s ovocem naleznete právě zde.

Roláda

Roláda z mletého masa

1 kg mletého hovězího a vepřového masa, 2 dl mléka, 3 lžíce Solamylu, 1 cibule, česnek, pepř, sůl

Náplň: 4 drůbeží párky (může být i pikantnější klobáska), 4 sterilované okurky, paprika kapie, 3 vejce, sůl, pepř, lžíce oleje,

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a Solamylem. Postupně přidáváme mléko podle potřeby.Důkladně zamícháme a necháme v lednici alespoň 1 hodinu vychladnout. Po hodině směs vyjmeme z lednice a rovnoměrně rozložíme na potravinářskou fólii. Zhruba doprostřed masové směsi naskládáme ve dvou řadách sterilované okurky, párky, kapii a 3 uvařená vejce. Posolíme, popepříme a s pomoci potravinářské fólie svineme do rolády. Po srolování potravinářskou fólii odstraníme.

Roládu vložíme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem, nebo jiným tukem. Můžeme přidat cibuli nakrájenou nahrubo. Do pekáčku dáme trochu vody, přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby. Zhruba po 20 až 30 minutách alobal z rolády odstraníme a dopečeme. Přeléváme výpekem, podle potřeby přidáváme horkou vodu.

Sýrová roláda

250 g eidamu, 200 g kvalitní šunky, 100 g pomazánkového másla, 3 trojuhelníčky taveného sýra, paprika kapie, olivy a nebo vlašské ořechy, česnek

Sýr rozpustíme ve vodní lázni, položíme na vál a za pomoci válečku vyválíme velký středně tenký plát. Z pomazánkového másla, česneku (čerstvě lisovaného, granulovaného), taveného sýru, papriky a oliv nebo vlašských ořechů (dle chuti) vymícháme krém, který rozmažeme po celém plátu sýra. Na povrch položíme plátky šunky. Svineme do rolády a necháme několik hodin v lednici ztuhnout.

Piškotová roláda s ovocem

80 g mouky, 80 cukru, 4 vejce, ovoce dle vlastního výběru (čerstvé, kompotované)

Vejce s cukrem rozmixujeme ve větší misce mixérem, postupně přidáváme mouku. Těsto rovnoměrně rozložíme na plech s pečícím papírem a necháme při 170°C zrůžovět. Vytáhneme z trouby a povrch hned poklademe ovocem a nebo potřeme marmeládou. Za pomoci pečícího papíru svineme do rolády a necháme vychladnout.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies