Reveňový (rebarborový) džem s ananasem

Tato nenáročná zelenina má velký obsah vitamínů. Rebarbora pomáhá při ochablosti střev a zácpě, aktivuje energii buněk, posiluje pokožku, posiluje svaly, nervy a kosti, zbavuje tělo škodlivin a pomáhá při hubnutí, protože váže tukové látky.

Rebarbora

Reveňový (rebarborový) džem s ananasem

Reveň neboli rebarbora pomáhá při ochablosti střev a zácpě, aktivuje energii buněk, posiluje pokožku a vlasy, posiluje svaly, nervy a kosti, zbavuje tělo škodlivin a pomáhá při hubnutí, protože váže tukové látky.

Co budeme potřebovat

1 kilogram očištěné reveně, 600 gramů želírovacího cukru, 0,5 litru ananasového kompotu v konzervě, hrst vlašských jader nasekaných nahrubo, špetka petolu na poprášení.

 

Postup přípravy reveňového (rebarborového) džemu s ananasem

Mladé stonky reveně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 1 centimetr dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechá širokou stopu. Poté postupně přisypáváme cukr. Ananas nakrájíme nadrobno a i se šťávou ho vmícháme do džemového základu.
Promícháme a vaříme dál, až se kapka džemu na studeném talíři neroztéká. Ořechy vsypeme do džemu 1 minutu před dokončením varu. Horký džem naplníme do teplých, suchých a čistých sklenic, vršek džemu poprášíme trochou petolu a poté sklenice uzavřeme. Dobrou chuť!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies