Renovace kuchyně za babku

Jste nespokojeni se vzhledem vaší kuchyně, ale nemáte dostatek finančních prostředků na její renovaci? Poradíme vám, jak jí změnit během pár minut bez velkých výdajů a námahy.

Kuchyně

Kuchyňská linka – dejte jí novou tvář

Dominantním prvkem v kuchyni je kuchyňská linka. Doba nevkusných hliníkových skříněk je už naštěstí dávno pryč, přesto mnozí z nás vlastní oprýskanou nebo ne zrovna moderní linku, která nutně potřebuje novou tvář. Možnosti úprav jsou naštěstí široké. Nemusíte hned vyhazovat peníze za novou nádheru, stačí dvířka přetapetovat nebo přelepit fólií.

Samolepící tapety – a linka je jako nová

Pokud se rozhodnete stávající vzhled jednoduše přelepit, stačí si vybrat tapetu nebo fólii dle vašeho gusta, odšroubovat úchytky, smirkovým papírem zahladit nerovnosti, plochu očistit a pustit se do lepení. Případných chyb se nemusíte bát – tapety ani fólie nedrží napevno hned, takže můžete lepení opakovat několikrát. Pro lepší tvarování, např. v oblých místech, můžete použít fén na vlasy.

Oprýskaná linka – seškrábat nebo znovu nabarvit?

Kazí-li vzhled vaší kuchyňské linky starý, vybledlý či dokonce oprýskané lak, můžete jej odstranit louhem a natřít novou barvou nebo použijte ocelový kartáč, díky kterému kuchyň získá nevšední módní vzhled. Existují také barvy, které po aplikaci popraskají tak, aby posléze nábytek působil starožitně. Po nabarvení nábytku jej nezapomeňte přelakovat – barva tak déle vydrží.

Výměna pracovní desky dokáže divy

Jste do nové vizáže kuchyně ochotni investovat trochu více? Pak se určitě vyplatí koupit novou pracovní desku. V hobby marketech vám udělají i výřez pro dřez – ať vás ani nenapadne vložit do něj ten starý – ten obvykle ani do nových, jinak širokých desek než byla vaše původní nepasuje. Místa, kde deska přiléhá ke zdi, oblepte těsnící lištou – jinak vám hrozí zatékání vody.

Nové prvky oživí kuchyni

Zkuste si svou kuchyni prohlédnout kritickým okem. Co je na ní nejhorší? Máte zastaralou vodovodní baterii? Třicet let starou kuchyňskou troubu? Vyměňte největšího strašáka za nový kousek nebo se alespoň pokuste uvést jej do ucházejícího stavu. Chybí vaší kuchyni šmrnc? Vyměňte záclony, nakupte nové doplňky nebo jednu stěnu vymalujte jinou barvou než bílou. Vždy existuje způsob, jak místnost oživit a přitom nezbankrotovat!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies