Rekonstrukce radiátorů krok za krokem

Rozhodli jste se zrekonstruovat radiátory v interiéru? Neutrácejte zbytečně tisíce korun, poradíme Vám, jak za pár korun udělat ze starých nevzhledných radiátorů opět nové!

Radiator

Příprava radiátorů před nátěrem

Předtím, než začneme radiátory obnovovat, je zapotřebí za pomoci brusného papíru upravit jejich povrch. Pokud je místy vidět u radiátorů kov, tak je potřeba po odmaštění tato místa natřít antikorozním nátěrem.Teprve až po zaschnutí antikorozní barvy je možné nanášet speciální barvu na topení.

Nezapomeňte před nátěrem radiátor pečlivě odmastit, například vodou s jarem. V obchodech lze zakoupit i speciální zahnuté (tenčí a delší) štětce, které jsou schopny vyčistit těžko dostupná místa. Takovým štětcem můžete těžko dostupná místa nejen vyčistit, ale také natřít.

Jakou barvu zvolit?

Při výběru barvy buďte ostražití. Zvolte takovou barvu, která je vhodná pro nátěr topných těles. Nejen, že tato barva má delší životnost, navíc snáší teploty do 100 °C, má dobré krycí vlastnosti a rychle zasychá. Navíc při použití v interiéru nevydává téměř žádný zápach a je vodou ředitelná. Výběr vhodného odstínu barvy je zcela na Vás.

Rekonstrukce radiátorů krok za krokem

Po důkladném opracování a odmaštění povrchu radiátorů, je čas na vlastní nátěr. Okolí radiátorů ochraňte před zbytečným znečištěním například fólii a nebo hrubší vrstvou novin (doporučujeme fólii umístit i na zeď za radiátory).

Barvu na radiátory nejdříve pečlivě promíchejte. Barva se nanáší nejčastěji ve dvou vrstvách, mezi jednotlivými nátěry by měl být časový rozestup 4 – 6 hodin. K nanášení barvy můžete použít štětec nebo váleček, barvu na radiátory můžete nanést také speciální stříkací pistolí. Podle toho jakým způsobem ji budete nanášet, je možné ji ředit vodou do 10 %.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies