Recepty z těstovin - 2.díl

Pro milovníky těstovin jsme si dnes připravili další díl našeho seriálu, ve kterém naleznete chutné a nenáročné recepty na neapolské nudle, primavera špagety a těstovino-brokolicový salát.

Těstoviny

Recept na neapolské nudle ( pro 4 osoby)

500 g uvařených širokých nudlí, 50 g cibule, 50 g másla, 50 g celeru, 200 g kuřecích prsíček, 150 g dušené šunky vcelku, 50 g oleje, 100 g kečupu, 75 g strouhaného sýra, 20 g česneku, nové koření, bobkový list, strouhanka

Jak budeme postupovat

Do větší pánve dáme olej, na drobno nakrájenou cibulku, lehce osmahneme a přisypeme drůbeží maso nakrájené na drobné tenké nudličky. Chvíli spolu s cibulkou restujeme a přidáme tenké nudličky celeru, nudličky šunky, česnek utřený se solí, kečup a čerstvě namletý bobkový list a nové koření. S kořením opatrně. Vše spolu chvíli restujeme a podle chuti dosolíme. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme polovičku vařených nudlí. Na nudle nalejeme masovou směs a zasypeme zbytkem těstovin. Povrch zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem.

Recept na primavera špagety ( pro 4 osoby)

400 g špaget, 300 g mražené směsi kukuřice, mrkev, hrášek, 100 g mražené brokolice, (vše může být i čerstvé), 180 g smetany na šlehání, 1 kostka taveného smetanového sýra, 100 g strouhaného parmazánu, 5 g másla, bílý pepř a sůl

Jak budeme postupovat

Do pánve dáme rozpustit máslo a přidáme kostičky karotky, hrášek, kukuřici a malé kousky brokolice. Lehce osmahneme, přidáme lžíci vody a osolíme. Dusíme do měkka. Podle potřeby ještě přidáme vodu. Uvaříme špagety podle návodu na pytlíku. Směs v pánvi zalejeme smetanou, připepříme, rozpustíme kostku taveného sýra, vložíme do hotové omáčky uvařené špagety a zasypeme polovinou strouhaného parmazánu. Vše spolu důkladně promícháme a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme zbylou částí strouhaného sýra a ozdobíme čerstvým hlávkovým salátem a pod.

Recept na těstovinový salát s brokolicí ( pro 4 osoby)

200 g uvařených těstovin (vhodné jsou menší tvary), 1 menší pórek, 200 g bílého hlávkového zelí, 1 malá cuketa, 200 g brokolice, 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, půl lžičky mletého zázvoru, asi 4 lžíce klasické sojové omáčky,sůl podle potřeby

Jak budeme postupovat

Cuketu, brokolici pokrájíme na kousky, pórek na špalíčky, které podélně rozpůlíme a zelí na nudličky. Do rozpálené pánve dáme olej, prolisovaný česnek, zázvor a všechnu pokrájenou zeleninu. Asi 5 minut podusíme pod pokličkou. Mezi tím si uvaříme těstoviny. Do větší mísy vsypeme uvařené, scezené těstoviny, přidáme obsah pánve a spolu se sojovou omáčkou důkladně promícháme. Dosolíme podle chuti. Podáváme teplé i studené.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies