Recept na kuře KUNG- PAO
500 g kuřecích prsíček, 1 vejce, 2 lžíce oleje, 60 g vyloupaných arašídů, 1 čili paprička, 1 lžíce solamylu.
Zálivka: 2 lžíce klasické sojové omáčky, 2 lžíce červeného vína, sůl, glutasol a špetka mletého cukru.
Kuře KUNG- PAO - postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 1 x 1cm a promícháme s rozšlehaným vejcem do kterého jsme přidali solamyl. Necháme v lednici 20 minut odpočinout. Na rozehřátou pánev s olejem vložíme naložené maso a prudce opečeme do poloměka.
Přidáme nadrobno posekanou čili papričku a oloupané arašídy (nesolené), chvíli ještě opékáme a nakonec vše zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, vína, cukru, glutasolu. Necháme chviličku prohřát, dosolíme podle chuti a ihned podáváme. Jako příloha je vhodná rýže.
Recept na ŠUEJ-ČU-ŽOU (švejčužu)
500 g kuřecího masa, 1 vejce, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce oleje, 100 g čínského zelí, 100 g čerstvých špenátových listů, 1 dl vody, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce červeného vína, glutasol, solamyl na zahuštění, kapka čili omáčky a sůl podle potřeby.
ŠUEJ-ČU-ŽOU - postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky asi 2 x 2cm, lehce osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci se solamylem. Necháme uležet 20 minut v lednici. Zelí a špenátové listy pokrájíme na tenké nudličky a zprudka osmažíme na části oleje.
Zeleninu dáme na nahřátý talíř a na zbytku oleje opět zprudka osmažíme naložené maso, přidáme teplou zeleninu, podlijeme troškou vody, vínem, sojovou omáčkou, glutasolem a spolu dusíme až je maso měkké. Zahustíme máčeným solamylem a dochutíme čili omáčkou a solí.
Diskuze