Recepty z čínské kuchyně

Recepty čínské kuchyně si u nás získaly velikou oblibu. Desetitisíce nejrůznějších jídel z nabídky této exotické kuchyně nám zaručují, že si určitě vybere i ten největší gurmán.

Čínské hůlky, porcelánová miska a talířek

Recept na kuře KUNG- PAO

500 g kuřecích prsíček, 1 vejce, 2 lžíce oleje, 60 g vyloupaných arašídů, 1 čili paprička, 1 lžíce solamylu.

 

Zálivka: 2 lžíce klasické sojové omáčky, 2 lžíce červeného vína, sůl, glutasol a špetka mletého cukru.

Kuře KUNG- PAO - postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 1 x 1cm a promícháme s rozšlehaným vejcem do kterého jsme přidali solamyl. Necháme v lednici 20 minut odpočinout. Na rozehřátou pánev s olejem vložíme naložené maso a prudce opečeme do poloměka.

 

Přidáme nadrobno posekanou čili papričku a oloupané arašídy (nesolené), chvíli ještě opékáme a nakonec vše zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, vína, cukru, glutasolu. Necháme chviličku prohřát, dosolíme podle chuti a ihned podáváme. Jako příloha je vhodná rýže.

Recept na ŠUEJ-ČU-ŽOU (švejčužu)

500 g kuřecího masa, 1 vejce, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce oleje, 100 g čínského zelí, 100 g čerstvých špenátových listů, 1 dl vody, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce červeného vína, glutasol, solamyl na zahuštění, kapka čili omáčky a sůl podle potřeby.

ŠUEJ-ČU-ŽOU - postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky asi 2 x 2cm, lehce osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci se solamylem. Necháme uležet 20 minut v lednici. Zelí a špenátové listy pokrájíme na tenké nudličky a zprudka osmažíme na části oleje.

 

Zeleninu dáme na nahřátý talíř a na zbytku oleje opět zprudka osmažíme naložené maso, přidáme teplou zeleninu, podlijeme troškou vody, vínem, sojovou omáčkou, glutasolem a spolu dusíme až je maso měkké. Zahustíme máčeným solamylem a dochutíme čili omáčkou a solí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies