Ať višně mají říz
Pokud jste zavařovali višně, je čas je vytáhnout a pochutnat si. Připravte si kompotované višně i se šťávou, tři lžíce moučkového cukru, dva bílky, nasekané mandle, citronovou šťávu a nejdůležitější je griotka!
Z bílků a citronové šťávy ušlehejte tuhý sníh, po trochách přidávejte moučkový cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud nezískáte hustou lesklou hmotu. Kompotované višně promíchejte s griotkou, bude stačit asi 200 ml tohoto sladkého moku. Višně rozdělte do zapékacích mističek, dejte na ně sníh s bílků, posypte mandlemi a šup s nimi do trouby. Zapékejte ve vyhřáté troubě na 185 C˚ asi deset minut. Až bude sníh zlaty, je dobrota hotová.
Jablka do guláše![oklahomapastrycloth.com oklahomapastrycloth.com](/system/files/photos/2022/images/original.jpg)
Vyzkoušejte hovězí guláš se zavařenými jablky, možná novou chutí všechny překvapíte. Kupte kvalitní hovězí kližku, bude stačit 200 gramů. Dále budete potřebovat sádlo, lžíci medu a rajského protlaku, dva stroužky česneku, dvě cibule, dvě mrkve, zavařená jablka, citronovou šťávu, majoránku, sůl a pepř.
Maso klasicky nakrájejte na kostky a opečte na sádle. Přimíchejte med a rajský protlak, přidejte prolisovaný česnek, bobkový list a vše zalijte vodou nebo hovězím vývarem. Vše duste asi dvě hodiny. Po změknutí maso osolte a opepřete, přidejte najemno nakrájenou cibuli a mrkev. Duste ještě půl hodiny a nakonec přidejte nakrájená jablka. Pak už zbývá jen dochutit majoránkou a citronovou šťávou.
Celerové knedlíčky
Už máte dost houskového knedlíku, ani bramborový či chlupatý knedlík už vám nechutná Co vyzkoušet celerové knedlíky. Pokud vaše zásoby ukrývají i sterilovaný celer není v tom žádný problém. Nachystejte si 200 gramů hrubé mouky, vejce, nakrájený rohlík nebo veku, 150 gramů sterilovaného celeru, sůl a můžete začít.
Z mouky, vejce, soli a 200 ml vody připravte řidší těsto. Přisypte na kostičky nakrájený rohlík nebo veku a kostičky celeru. Vlhkou rukou vytvarujte kulaté knedlíčky a vařte je v osolené vroucí vodě.
Pochoutka ze sterilovaných hub
Tento recept vám určitě zachutná a získá si váš už je lehkou přípravou a finanční nenáročnost. Na houbovou pochoutku si připravte sklenici hub ve sladkokyselém nálevu, malou kapustu, česnek, cibuli, anglickou slaninu, trošku másla, lžíci hladké mouky, lžíci cukru, sůl a mletý pepř.
Nakrájenou slaninu opečte do růžova a nechejte stát. Na jiné pánvičce rozpusťte máslo, na kterém osmahnete cibulku, poté přidejte na nudličky nakrájenou kapustu, sůl cukr a duste zhruba půl hodiny. Ještě bude potřeba z másla a mouky připravit světlou jíšku, do té přilijte studenou vodu a provařte ji dohladka. Jíšku a slaninu pak přidejte k podušené kapustě. Nakonec vmíchejte houby, vše zamíchejte, dochuťte a můžete servírovat.
Diskuze