Recepty pro milovníky kávy

Nechte se inspirovat našimi recepty na tradiční i netradiční kávu. Vyzkoušejte si přípravu Caffe Latte a nebo kávy ála Mojito. V dnešním článku Vám také poradíme, jak si připravit maďarskou, medovou či irskou kávu.

Káva v šálku i v dóze

Maďarská káva (pro 1 osobu)

Instantní káva, voda, 150 ml mléka, 1 žloutek, 4 cl meruňkovice, cukr, šlehačka na ozdobu

Mléko mírně zahřejeme v kastrůlku, ale nevaříme. Mezitím si rozmícháme v misce žloutek společně s cukrem a trochou meruňkovice. Směs přidáme k mléku. Přidáme 2 čajové lžičky instantní kávy a mícháme do té doby, dokud se káva v mléce nerozpustí. Poté přelijeme do šálku a ozdobíme šlehačkou ve spreji.

Medová káva (pro 1 osobu)

200 ml filtrované kávy, mletá skořice, med

Horkou filtrovanou kávu nalijeme do šálku. Podle chuti osladíme medem a dochutíme trochou mleté skořice. Můžeme přidat i trochu smetany.

Ledová káva ala Mojito (pro 1 osobu)

150 ml vychlazené a scezené kávy, pometla, třtinový cukr, led, čerstvá máta

Do vyšší sklenice (nejlépe pohárové) vložíme mátu, na plátky nakrájenou limetku (bez slupky) a třtinový cukr. Vše důkladně promícháme, snažíme se z limetky získat co nejvíce šťávy. Do sklenice přidáme led a dolijeme vychladlou a scezenou kávou. Na ozdobení použijeme čerstvý lístek máty.

Caffe Latte (pro 1 osobu)

100 ml filtrované kávy, 100 ml mléka, skořice

Mléko zahřeje v kastrůlku, pozor nesmí se vařit. Ručním šlehačem z něj našleháme pěnu. Do silnostěnné sklenice nalijeme do poloviny horké mléko s pěnou. Trochu pěny si ponecháme v kastrůlku. Přes obrácenou stranu lžičky nalijeme do sklenice horkou filtrovanou kávu tak, aby se s mlékem nesmíchala. Zbylou pěnu, kterou jsme si nechali v kastrůlku dáme na navrch a dozdobíme skořicí.

Irská káva (pro 1 osobu)

10 g jemně mleté kávy, 200 ml vody, 2-3 lžíce irské whisky, smetana ke šlehání

Do silnostěnné sklenice nalijeme whisky, přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do sklenice přilijeme horkou, čerstvě uvařenou a přecezenou kávu tak, aby její hladina dosahovala do 3/4 sklenice. Navrch po obrácené straně lžičky opatrně nalijeme krémovitě ušlehanou smetanu tak, aby se nesmíchala s kávou. Kávu už nemícháme, pijeme ji přes ušlehanou smetanu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies