Recepty na těstovinové saláty

Velice oblíbené jsou mezi našimi hospodyňkami různé těstovinové saláty. Dobře se hodí jako svačina nebo lehká večeře a při jejich přípravě se fantasii meze nekladou. To se můžete přesvědčit i při nahlédnutí do našich receptů.

Těstoviny

Těstovinový salát s čočkou (recept pro 4 osoby)

300 g těstovin kolínek, 2 menší pórky, 100 g celeru, 2 rajčata, 1 jablko, 15 g čočky,4 pol. lžíce olivového oleje, 3 pol. lžíce vinného octa, 2 pol. lžíce sojové omáčky,1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 1 malá lžička tymiánu, pepř a sůl podle potřeby.

Těstovinový salát s čočkou - postup přípravy

Čočku, bobkový list a česnek vaříme dvacet minut v půl litru vody a poté necháme asi hodinu a půl odpočinout. V této přestávce si připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, ocet, sojovou omáčku,tymián, sůl a pepř. Pórky nakrájíme na malé špalíčky, které podélně rozřízneme na čtvrtiny, omytá rajčata nakrájíme na malé kousky, celer nastrouháme na hrubším struhadle a vše přidáme k zálivce. Dáme vařit osolenou vodu a připravíme si těstovinové kolínka podle návodu na obalu. Mezitím si dáme asi na deset minut prohřát uvařenou čočku, scedíme ji a smícháme se zeleninou a těstovinami. Nakonec přidáme do salátu na kostičky nakrájená jablka, necháme zaležet a podáváme.

Motýlí salát s tuňákem a kukuřicí (recept pro 4 osoby)

200 g těstovin (motýlků), 150 g tuňáka v oleji, 100 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 1 červená kapie, půl hlávky ledového salátu, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 malá lžička dijonské hořtice, půl malé lžičky moučkového cukru, sůl a pepř podle potřeby.

Motýlí salát s tuňákem a kukuřicí - postup přípravy

Těstoviny uvařené podle návodu na pytlíku propláchneme studenou vodou. Do salátové mísy dáme olej, ocet a dijonskou hořtici, důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme těstovinové motýlky, scezenou kukuřici, tuňáka a nakrájenou červenou kapii a opět promícháme. Salát necháme na stole chvíli uležet. Servírujeme na miskách vyložených listy ledového salátu a zdobíme kolečky cibule.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies