Špenátové karbenátky se sýrem
400 g čerstvého špenátu, 1 vejce, 3 stroužky česneku, celozrnná strouhanka, strouhaný sýr (eidam), celozrnná mouka, sůl, pepř, olivový olej.
Postup přípravy špenátových karbenátků
Špenátové listy spaříme v horké vodě a necháme okapat. Poté listy rozmixujeme, přimícháme vejce, utřené stroužky česneku, sůl a pepř. Vše zahustíme celozrnou strouhankou a moukou. Na pomoučeném prkénku tvarujeme karbanátky, které pečeme v předem vyhřáté troubě na pečícím papíře.
Polévka se strouhaným sýrem
Strouhaný sýr, půl hrnku strouhanky, 1 lžíce másla, 4 hrnky hovězího vývaru, 1 vejce, sůl, pepř, petrželka.
Postup přípravy sýrové polévky
Strouhanku osmažíme na másle, přidáme strouhaný sýr a vše zalijeme hovězím vývarem. Necháme krátce povařit, poté polévku zahustíme vejcem. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Balíčky z kozího sýra se slaninou
6 malých kulatých kozích sýrů, 12 plátků anglické slaniny, 6 snítek čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu.
Postup přípravy balíčků z kozího sýra
Bochánky kozího sýra zabalíme každý do dvou plátků slaniny, položených křížem přes sebe. Pod slaninu zapíchneme snítku tymiánu nebo rozmarýnu na ozdobu. Položíme na pečící plech a v předem vyhřáté troubě na 160°C pečeme 20 až 30 minut.
Diskuze