Recepty na silvestrovské drinky

Jakým přípitkem letos oslavíte příchod nového roku? Šampaňským? A což takhle šampaňské pro letošek nahradit některým z našich tradičních i netradičních drinků? Recepty nalezete ve článku.

Ovocný drink

Jantarová vášeň (pro 1 osobu)

3 cl medu, 6 cl tequily, 3 cl čerstvé citrónové šťávy, 2 střiky bitteru, sodovka

Med za stálého míchání rozehřejeme na mírném plameni. Jakmile med ztmavne, odstavíme jej z ohně. Do šejkru dáme rozehřátý med, tequilu, citrónovou šťávu a bitter. Smícháme a nalijeme do sklenic z ledem. Nakonec dolijeme sodovkou.

Broskvovo-anýzové pokušení (pro 1 osobu)

Střik anýzového likéru Pernod, 1 dl broskvového džusu, lžíce ovocného sirupu, 1 dcl šampaňského, plátek broskve

Zakroužíme anýzovým likérem ve sklenici a pak jej vylijeme zpátky do láhve. Džus smícháme se sirupem a nalijeme do sklenic s ledem. Přidáme šampaňské, anýzový likér. Ozdobíme plátkem čerstvé broskve.

Růžové oko (pro 1 osobu)

4 cl vodky, 2 cl sektu, dvě čtvrtky citrónu, ovocný sirup, 1 dcl malinového likéru

Čerstvou citrónovou šťávu smícháme v šejkru s vodkou, sektem a ovocným sirupem. Okraje sklenice namočíme do ovocného sirupu a ponoříme do krystalového cukru. Na dno sklenic dáme led, nalijeme směs ze šejkru a dolijeme malinovým likérem.

Lochnesska (pro 1 osobu)

5 cl whisky, 5 cl zeleného čaje, 2 cl peprmintového likéru, 2 cl citrónové šťávy, 15 cl piva, olivy na ozdobu

Do připraveného šejkru vložíme led, přidáme whisky, čaj, peprmintový likér a citrónovou šťávu. Promícháme, nalijeme do sklenic a nakonec dolijeme pivem. Ozdobíme olivami.

Ovocná fantazie (pro 4 osoby)

300 ml pomerančového džusu, 300 ml ananasového džusu, 300 ml brusinkového džusu, 3 dcl vodky, led, 40 ml broskvového sirupu, plátek ananasu, pomeranče a hroznové víno na ozdobu

Do připraveného šejkru vložíme led, přidáme pomerančový, ananasový, brusinkový džus a 3 dcl vodky, dobře protřeseme. Přelijeme do skleničky a ozdobíme čerstvým ovocem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies