Recepty na plněný arabský chléb

Jistě jste v obchodě natrefili mezi pečivem na zajímavé kulaté placky. Přemýšleli jste, k čemu jsou dobré? Těmto plackám se říká arabský chléb. Nyní vám přinášíme pár nápadů, jak tyto chlebové placky snadno, chutně a rychle upravit.

Arabský chléb

Arabský chléb - recept na zeleninovou náplň (pro 4 osoby)

 

6 rajských jablíček, 3 sladké papriky, půl salátové okurky, 1 menší cibule, česnek podle chuti, 2 lžíce oleje, oregáno, kmín, sůl, 150 g nastrouhaného sýra, balíček arabského chleba.

Zeleninová náplň - postup přípravy

Na pánvi s olejem zpěníme cibulku a přidáme nadrobno krájenou zeleninu, koření a sůl. Mírně podusíme, až vznikne tužší směs.Vychladíme a přidáme nastrouhaný sýr. Kousek si necháme na posypání. Každou placku v kraji nakrojíme, aby vznikla kapsa.

 

Do placek rozdělíme připravenou směs. Pečící plech lehce potřeme olejem a položíme na něj naplněné placky. Pečeme v troubě předehřáté na střední teplotu asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí. Před dopečením můžeme povrch posypat zbylým sýrem a lehce zapéct.

Recept na pikantní kuřecí náplň (pro 4 osoby)

40 dkg zbytků z pečeného kuřecího masa, 2 lžíce olivového oleje, 2 malé lžičky ostrého kečupu, 4 lžíce sladkého kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 menší cibule,1 červená kapie, sůl, 1 balíček arabského chleba.

Arabský chléb s pikantní kuřecí nápní - postup přípravy

Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky, kapii nebo papriku na tenké nudličky a zbytky masa na menší kousky. Na pánvičce s olejem osmahneme cibuli, přidáme nudličky kapie a nakonec vložíme maso. Chvilku podusíme, přidáme kečup, sojovou omáčku a dosolíme podle chuti.

 

Placky arabského chleba rozpůlíme a půlky rozevřeme, aby vznikla kapsa. Vnitřek potřeme sladkým kečupem, náplň rozdělíme do všech porcí a dáme na plech. Prohřejeme ve vyhřáté troubě. Servírujeme jako vydatnou svačinu nebo lehkou večeři.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.3 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies