Recepty na jídla vařená v jednom hrnci

Doba, kdy pro paní Retigovou trvala příprava oběda celé dopoledne, je naštěstí pryč. A těch hrnců a kastrolů. Dnes již máme obrovskou výhodu, že nějaká dobrá duše vymyslela jídlo z jednoho hrnce.

Grilované kotletky na pánvi

Recept na kuřecí řízky se šlehačkou (pro 4 osoby)

4 kuřecí řízky, 4 plátky tvrdého sýra, 10 syrových brambor, čtvrt litru šlehačky, pepř a sůl

Kuřecí řízky se šlehačkou - postup přípravy

Do větší ohnivzdorné misky nebo pekáčku rozložíme část oloupaných, umytých a na kostičky nakrájených brambor. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na brambory. Na každý kousek masa položíme plátek sýra a dosypeme zbytkem nakrájených brambor.

 

Celé toto naše dílo zalijeme šlehačkou a přikryté dáme péct do středně teplé trouby. Asi po 30 minutách poklici dáme pryč a necháme povrch brambor zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.

Recept na kotlíkovou specialitu (pro 4 osoby)

400 g předního hovězího masa, 500 g mrkve, 500 g brambor, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, pepř a sůl

Kotlíková specialita - jak na to?

Dno ohnivzdorné misky nebo pekáčku vyložíme částí anglické slaniny. Druhou vrstvu tvoří maso, které si pokrájíme na tenké nudličky, zasypeme je drobně nakrájenou cibulí a lehce posolíme a opepříme.

 

Kolečka omyté mrkve tvoří třetí vrstvu. Poslední vrstva jsou oloupané brambory pokrájené na kolečka. Zbylou slaninu pokrájíme na nudličky, posypeme jí brambory, které zároveň osolíme a opepříme. Vše dáme do středně vyhřáté trouby přikryté pokličkou zvolna péct.

Recept na kuře na zelí (pro 4 osoby)

1 kuře, 1/2 kg kyselého zelí, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 6 větších brambor, vegeta, kmín, pepř, sůl

Kuře na zelí - postup přípravy

Kuře si naporcujeme na menší kousky a osolíme, kdo nemá rád moc kyselé zelí, tak jej propláchne studenou vodou, cibulku si nakrájíme na drobno a česnek na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky. Do větší zapékací misky dáme tuk, zpěníme cibulku a česnek.

 

Přidáme okapané kyselé zelí a promícháme, zasypeme 1 polévkovou lžící vegety, kmínem a popepříme. Na zelí naskládáme brambory a osolené kuře, vše zasypeme 1 malou lžičkou vegety a kmínem, dáme poklici a zvolna pečeme. Vodu nedáváme. Před dokončením poklici dáme pryč, aby kuře mělo křupavou kůrčičku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies