Recepty na houbové speciality

Milovníky hub dnešní článek určitě potěší. Z hub se dají dělat i jiné vynikající pokrmy, než jen smaženice, omáčka či polévka. Tipy na netradiční houbové speciality naleznete právě zde.

Pravé hřiby

Houbový salát na finský způsob

200 g různých druhů hub (spařených, nadrobno pokrájených), 1 lžička balzamikového octa, 1/2 lžičky soli, 1 velká červená cibule, 1 jablko, 1 kelímek tvarohového krému, kopr

Jak na to

Spařené houby za stálého míchání dusíme, dokud se nevydusí všechna voda. Ochutíme balzamikovým octem, solí, novým kořením a pepřovou směsí. Oloupeme a očistíme jablko i cibuli a nadrobno pokrájíme. Všechny ingredience smícháme a dle chuti osolíme.

Dušené žampióny na víně

600 g čerstvých žampiónů, 100 ml červeného vína, 50 g másla, 3 lžíce jemného kečupu, 3 lžíce hladké mouky, worcesterová omáčka, mletý pepř, sůl dle chuti

Postup přípravy

Očištěné žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Žampióny zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem, kečupem, ochutíme worcesterovou omáčkou a dusíme a doměka. Podáváme s dušenou rýží.

Vynikající houbové opečenky

500 g hub, 60 g másla, 20 g cibule, sůl, pepř, 3 žemle, 150 ml mléka, 2 vejce, 2 - 3 lžíce smetany, 30 g krupice, 60 g strouhané housky, petrželka

Jak na to

Čisté houby rozkrájíme na plátky a omyjeme. V hrnci na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, vložíme houby a podusíme. Když houby změknou a většina vody se odpaří, osolíme, přidáme pepř, v mléce namočenou a rozetřenou žemli, a ještě chvilku podusíme. Poté přidáme sladkou smetanu, vejce, krupici, strouhanou housku, sekanou zelenou petrželku. Promícháme a necháme 20 minut odpočívat. Jakmile směs přiměřeně zhoustne, vykrajujeme lžící malé válečky, které obalíme ve strouhané housce a smažíme na rozpáleném oleji do červena.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies