Recepty na grilované dobroty

A opět vám přinášíme pár tipů, jak si zpříjemnit letní večer s přáteli při grilování. Zde můžete využít své znalosti načerpané třeba z našeho webu a připravit svým strávníkům nečekaně chutné a zajímavé dobroty z grilu.

Gril, maso, grilovani

Recepty na letní grilování

Recept na kuřecí játra na grilu ( pro 4 osoby)

400 g kuřecích jater, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 1 dl oleje, 3 stroužky česneku, majoránka, sladká mletá paprika, čerstvě namletý černý pepř, šťáva z půlky citrónu, sůl

Postup přípravy:

Z oleje, citrónové šťávy, pepře, papriky a jemně utřeného česneku si vymícháme marinádu. Kuřecí játra omyjeme, očistíme od tuku a blan, osušíme a promícháme s připravenou marinádou. Necháme uležet alespoň 2 hodiny. Před grilováním játra lehce osušíme, nejlépe papírovým ubrouskem. Rošt grilu potřeme olejem a položíme na něj játra a anglickou slaninu. Játra opékáme asi 5 minut z každé strany, slaninu do zlatova. Potíráme zbytkem marinády. Na talíři játra osolíme, obložíme slaninou a podáváme se zeleninou, dresingem a pečivem.

Recept na balíček s platýzem a cibulí ( pro 4 osoby)

4 poloviny platýze, 1 dl bílého vína, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové lístky, 4 lžíce másla, 2 cibule, alobal

Postup přípravy:

Připravíme si 4 pláty alobalu, které lehce potřeme máslem. Na každý položíme porci omytého, osušeného a osoleného platýze. Maso zasypeme cibulí pokrájenou na půlkolečka a na každou porci dáme po 1 kuličce pepře, nového koření, bobkový list a po půl lžíci citrónové šťávy, rozdělíme bílé víno a zbytek másla. Alobal pořádně zabalíme, aby nevytekl obsah a na rozpáleném grilu pečeme asi 20 minut. Podáváme se zeleninou a pečivem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies