Recepty na letní grilování
Recept na kuřecí játra na grilu ( pro 4 osoby)
400 g kuřecích jater, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 1 dl oleje, 3 stroužky česneku, majoránka, sladká mletá paprika, čerstvě namletý černý pepř, šťáva z půlky citrónu, sůl
Postup přípravy:
Z oleje, citrónové šťávy, pepře, papriky a jemně utřeného česneku si vymícháme marinádu. Kuřecí játra omyjeme, očistíme od tuku a blan, osušíme a promícháme s připravenou marinádou. Necháme uležet alespoň 2 hodiny. Před grilováním játra lehce osušíme, nejlépe papírovým ubrouskem. Rošt grilu potřeme olejem a položíme na něj játra a anglickou slaninu. Játra opékáme asi 5 minut z každé strany, slaninu do zlatova. Potíráme zbytkem marinády. Na talíři játra osolíme, obložíme slaninou a podáváme se zeleninou, dresingem a pečivem.
Recept na balíček s platýzem a cibulí ( pro 4 osoby)
4 poloviny platýze, 1 dl bílého vína, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové lístky, 4 lžíce másla, 2 cibule, alobal
Postup přípravy:
Připravíme si 4 pláty alobalu, které lehce potřeme máslem. Na každý položíme porci omytého, osušeného a osoleného platýze. Maso zasypeme cibulí pokrájenou na půlkolečka a na každou porci dáme po 1 kuličce pepře, nového koření, bobkový list a po půl lžíci citrónové šťávy, rozdělíme bílé víno a zbytek másla. Alobal pořádně zabalíme, aby nevytekl obsah a na rozpáleném grilu pečeme asi 20 minut. Podáváme se zeleninou a pečivem.
Diskuze