Recepty na chutné dresinky

Dresinky nebo také zálivky jsou velice dobří a spolehliví pomocníci při přípravě salátů, zeleniny, ovoce, různých druhů masa, na moučníky, ovocné poháry apod. Dnes vám přinášíme pár chutných receptů.

Zelenina, salát

Recepty na chutné dresinky

Suroviny dávkujeme podle množství zálivky. Jednoduché dresinky namícháme většinou z vody, octa, soli a cukru. Můžeme přidat mletý bílý nebo černý pepř. Tyto zálivky se většinou používají k přípravě hlávkových salátů, okurek, rajčat a další zeleniny.

Dresink s hořticí

6 lžic oleje, 1,5 lžíce plnotučné nebo francouzké hořtice, 1 lžička soli, 2 lžičky octa nebo citrónové šťávy, trocha mletého pepře

Jak na to?

Všechny tyto suroviny postupně vmícháme do oleje a vytvoříme hladkou kaši. Do tohoto základu můžeme přidat asi lžíci nasekaných bylinek nebo koření a máme vždy další novou chuťově odlišnou zálivku.

 

Například do základu přidáme lžíci sekané pažitky, kopru nebo nati petržele, další varianta může být lžíce nasekaných kaparů nebo oliv a velice chutná zálivka je, když do základu přidáme 2 lžíce kysané smetany nebo kečupu a česneku.

 

Tyto dresinky použijeme do salátů zeleninových, masových, těstovinových i různě míchaných.

Dresinky se smetanou

Další možností jsou dresinky, kde základ tvoří zakysaná smetana, která se rozdělí do misek a každá z nich se ochutí jinou přísadou. Někde natrouháme okurku nebo rajče, karotku, ředkvičky apod., osolíme a opepříme.

 

Další misky můžeme okořenit různým kořením a podáváme ke grilovaným masům.

Sladké dresinky a zálivky

Máme také sladké dresinky. Používáme je při přípravě moučníků a pochoutek z ovoce. Opět můžeme použít zakysanou smetanu, osladíme ji a ochutíme třeba mixovaným ovocem, medem apod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies