Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Recept na švestková povidla

Tradiční česká povidla jsou uložena v kameninových nádobách a mají nezaměnitelnou chuť. Pokud je rádi mlsáte i vy, můžete si je připravit sami doma a vyměníte-li cukr za fruktózu, nemusíte se bát ani kalorií.

Švestky

Tradiční švestková povidla

Ingredience

1 kg švestek, 100 g cukru nebo fruktózy, mletý badyán, mletá skořice, hřebíček

Postup

Zralé nebo i přezrálé švestky vypeckujte, umelte, v hrnci podlijte vodou a za stálého míchání nechejte rozvařit. Podle potřeby můžete přilévat vodu tak, aby vznikla hustá kaše. Oslaďte je cukrem nebo fruktózou, a pokud chcete, přidejte mletý badyán, trochu mleté skořice a hřebíčku. Znovu povařte a vzniklá povidla plňte do vyhřátých kameninových nádob nebo sklenic. Pro lepší konzervaci můžete povrch posypat trochou salicylového prášku.

 

Švestková povidla trochu jinak

Pro zvýraznění chuti švestek můžete po jejich uvaření přidat trochu rumu nebo slivovice a trochu citrónové šťávy nebo vinného octa. Pamatujte, že na 1 kg švestek připadá vždy 100 g cukru, ale pokud povidla dochutíte alkoholem a kyselou šťávou, musíte přidat cukru více.

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.