Rady z naší kuchařky - recept na rychlý jablečný koláč
1 pomazankové máslo, 3 celé vejce, 20 dkg moučkového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 4 polévkové lžíce mléka, půl prášku do pečiva, 5 jablek nebo jakékoliv ovoce, tuk a mouka na plech.
Rychlý jablečný koláč - jak postupovat při přípravě?
Celá vajíčka společně s moučkovým cukrem našleháme do pěny a poté přidáme pomazankové máslo. Do směsi lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a je-li těsto tužší, přidáme mléko. Vymažeme plech a vysypeme moukou nebo strouhankou. Jablka oloupeme, zbavíme jader a každé rozkrojíme na osum dílků. Plech poklademe nakrájenými jablky a zalejeme připraveným těstem. Koláč dáme péct do vyhřáté trouby při střední teplotě, až nám zezlátne.Vychladlý posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kousky.
Užitečné rady k tomuto receptu
- Místo jablek můžeme použít různé ovoce - čerstvé, zamražené nabo také kompotované (například jahody, broskve, borůvky, hrušky, atd.)
- Větší kusy ovoce klademe no dno pečícího plechu, drobné ovoce je lepší dát až na povrch těsta.
- Do jablečného koláče můžete přidat také kokos a nebo mletou skořici, která dodá koláči větší aroma.
Diskuze