Recept na rychlé koblížky (asi pro 4 osoby)
1 a půl hrnku polohrubé mouky, 2 celé vejce, 1 polévková lžíce rumu (pro děti můžeme vynechat), mléko podle potřeby, 1 polévková lžíce cukr moučka, citrónová kůra, kypřící prášek celý, špetka soli, olej na smažení a skořicový cukr na obalování, džem podle chuti, popřípadě šlehačku.
Rychlé koblížky - postup přípravy
Do mísy vsypeme polohrubou mouku a 1 balíček kypřícího prášku, lžíci cukru a špetku soli. Vše dobře promícháme. Do této směsi přidáme polévkovou lžíci rumu, 2 celá vejce, čerstvě nastrouhanou citrónovou kůru, mléko dle potřeby a vymícháme, nejlépe elektrickým šlehačem. Těsto má být hustější než na amolety, tak aby se dalo nabírat na malou lžičku.
Na pánev si dáme větší vrstvu oleje, který rozpálíme a lžičkou nabíráme malé kousky, které smažíme z obou stran dozlatova. Jde to velice rychle a koblížky hodně zvětší svůj objem. Hotové koblížky necháme okapat z oleje na savém ubrousku a obalíme ve skořicovém cukru. Pro větší mlsouny můžeme ještě potřít dobrým pikantním džemem a dozdobit šlehačkou. Jsou dobré teplé i studené.
Diskuze