Recept na ovocné řezy s tvarohem
Těsto: 6 vajíček, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 1/2 sáčku kypřicího prášku
Náplň: 1/2 kg měkkého tvarohu, 1 kostka Hery, cukr moučka podle chuti
Želé: 1/2 litru šťávy z kompotu, ovocného čaje apod., 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, cukr podle chuti, 1 velká konzerva broskví nebo 2 malé konzervy mandarinek, nebo čerstvé jahody, borůvky, maliny atd.
Ovocné řezy s tvarohem – postup přípravy
Vymažeme si pečící plech tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Žloutky s cukrem šleháme do pěny, až se nám její objem znásobí. Po kapkách přidáváme olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mouky si vmícháme prášek do pečiva a po částech, spolu se sněhem lehce vmícháme do žloutkové směsi.
Vlijeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C až nám povrch zrůžoví. Necháme vychladit a mezitím si připravíme krém.
Do mísy dáme změklou Heru s cukrem a nejlépe elektrickým šlehačem rozmícháme na hladkou kaši. Po částech přidáváme tvaroh a vyšleháme hladký krém. Dosladíme podle chuti. Na vychladlý piškot natřeme krém a poklademe kousky okapaného ovoce.
Šťávu z kompotu rozmícháme s pudinkem a cukrem a za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Necháme chvíli zchladit a nalijeme na ovoce na piškotu. Nožem pěkně srovnáme a dáme na několik hodin do chladna ztuhnout. Krájíme na čtverce, které můžeme na talíři přizdobit tuhou šlehačkou.
Diskuze