Rajčata pod drobnohledem

Víte, že není rajče jako rajče? Každé rajské jablíčko se nehodí ke konzumaci za syrova, ale lépe chutnájí v rajské omáčce nebo na pizze. Některé je naopak hřích tepleně upravovat a jiné jsou vhodné na všechno.

Rajčata

Tornádo do salátů

Tahle odrůda je klasická. Rajčata jsou velice rozšířená a na našich zahrádkáchj už je pěstujeme dvě desítky let. V českém jídelkníčku mají své místo, aby taky ne! Tato rajčata jsou velice chutná, ať už ve stavu syrovém nebo tepelně upravené. Na zahrádce krásně a bez problémů rostou, úroda je vždy velká.

Žlutá i červená

Teď bude řeč o odrůdě Tumbling Tom, rajčátka malé velikosti s velmi výraznou, ale příjemnou chutí. Velikostí připomínají třešně. Dejte si je syrové, ostře nakyslá chuť se vám bude zamlouvat. Jsou velice vhodné do zeleninových salátů, kterým dodají šmrnc. Dají se pěstovat ve dvou barvách – žluté a červené.

Do těstovin a na pizzu

Do špaget a těstovin vůbec, přidávejte rajčata odrůdy Corzaro. Zní vám to italsky No přesně tak, na originální pizzu Napolenatu se jiné rajče použít nesmí. Rajčata jsou podlouhlá, plody jsou pevné s vysokým obsahem vody a barviva. Dužina rajčat Corzaro se vyznačuje pevností a masitostí. Můžete s nimi dělat, co se vám zrovna zachce. Použijte je pro všechny typy teplé kuchyně, zavařte je, nebo sušte.

Rajská polévka s odrůdou Semaprim

Do polévky se rozhodně hodí keříčková rajčata s pevnými, středně velkými, oválnými plody. Díky vysokému obsahu barviva jsou k přípravě polévek jako stvořená, ale můžete si na nich pochutnat i za syrova. V případě, že si vyrábíte vlastní kečup, také se vzhledem k vysokému obsahu barviva budou rajčata Semaprim hodit.

Beefmaster do omáček a čalamád

Sytě červená, masitá rajčata, plody jsou doslova obří. Ty největší mohou vážit i 400 gramů a to už je opravdu velké rajče. Jsou vhodnější pro kuchyňské zpracování, než k příme konzumaci. Vyzkoušejte je na grilu a budete se jen olizovat. Rajčata Beefmaster jsou skvělým základem do omáček a čalamád.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.8 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies