Rady, jak ušetřit v zimě za teplo

Být doma pěkně v teploučku, je ideální zimní pohoda téměř každého z nás. Také vás trápí vysoké výdaje za topení? Poradíme vám, jak můžete ušetřit až 50%! Nevěříte? Čtěte dále a dozvíte se více.

Oheň v krbu

Plastová okna vám ušetří až 50 % nákladů na teplo

Oproti dřevěným oknům mají plastová mnohem lepší schopnosti izolace, a to jak protihlukové, tak i tepelné. Plastová okna vám mohou ušetřit až 50 % běžných nákladů za teplo. A to už je opravdu hodně, nemyslíte?

Netopte, když nemusíte…

Chcete-li ušetřit za teplo, tak zvažte, jestli doma musíte mít neustále 30 °C. Samozřejmě to neznamená, že musíte doma chodit ve svetrech a v rukavicích. Každý stupeň dolů šetří energii, a tím i vaše peníze.

Zbytečně nevětrejte

V zimě větrejte jen krátce, ale intenzivně. Tímto způsobem větrání nevychladnou stěny ani vybavení bytu, nebudete tak muset zbytečně vytápět celý dům či byt znovu.

Znáte tepelněizolační fólie?

Velkou výhodou instalace bezpečnostní tepelněizolační fólie je možnost úpravy libovolného stávajícího zasklení, aniž byste museli nutně provádět stavební nebo konstrukční úpravy okenních rámů a zasklení. Tato fólie omezuje v zimě únik tepelné energie prosklennými plochami až o 30%.

Tip pro úsporu tepla v domácnostech - vyzkoušejte alobal!

Alobal nastříhejte na pruhy a nalepte jej obyčejným lepidlem za radiatory. Hliníková folie odráží teplo, které vytváří radiátory směrem do chladné venkovní zdi a zabrání tím nadměrnému úniku tepla. V místnostech se díky tomuto řešení zvýší teplota až o 4°C.

Další rady pro úsporu tepla

  • Do rámů oken a dveří je také možné nalepit pěnové nebo gumové těsnění.
  • Před topidla nestavte nábytek, nespouštějte přes ně závěsy ani záclony.
  • Další pomůckou, která šetří energii, je pokojový termostat s časovým spínačem.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies