Ptačí budka – jak ji vyrobit

Přesný návod jak vyrobit ptačí budku naleznete zde. S výrobou vám může pomoci i vaše dítě, které se určitě rádo zapojí do výroby ptačí budky, a nebude zlobit. Více naleznete zde.
Ptačí budka

Ptačí budka – jak ji vyrobit

Přesný návod jak vyrobit ptačí budku naleznete zde. S výrobou vám může pomoci i vaše dítě, které se určitě rádo zapojí do výroby ptačí budky, a nebude zlobit. Více naleznete zde.

Ptačí budka – výběr dřeva

Ke zhotovení ptačí budky použijeme smrková prkna 20 mm silná, aby chránila ptáky před vnějším chladem, teplem i deštěm.

Ptačí budka a její rozměry

Připravíme si 2 prkna o šířce 15 a 19 cm, na které si narýsujeme rozměry jednotlivých dílů. Na prkno široké 15 cm vyznačíme zadní stěnu o délce 30 cm, dno o délce 15 cm a přední stěnu o délce 35cm. Na prkno široké 19 cm vyznačíme střechu budky o délce 30 cm a dva lichoběžníky tvořící boční stěny (delší strana 35cm, kratší 30cm).

Ptačí budka – návod na zhotovení

  • Vyřízneme podle nákresu jednotlivé části budky. Otvor pro ptáky na čelní straně vyřízneme 17 cm od horního okraje. K vyříznutí je ideální tzv. „děrovací pila”, která se nasazuje do sklíčidla elektrické vrtačky. Je velmi důležité jaký průměr otvoru zvolíme.
  • Prkno přední a zadní stěny budky musíme hoblíkem nebo rašplí zkosit tak, aby stříška k těmto stěnám dolehla celou plochou. Úhel si vyznačíme pomocí přiložené boční stěny. Nejprve si však předvrtáme otvory pro vruty. Kdybychom tak neučinili, mohlo by se stát, že při sešroubování budky její jednotlivé části popraskají.
  • K sešroubování jednotlivých dílů použijeme vruty do dřeva o délce 40 mm.
  • Máme-li budku sešroubovanou, připevníme k její zadní stěně závěsnou lištu.
  • Budku natřeme vhodným ochranným nátěrem. Natřeme ji nenápadnou hnědou nebo zelenou barvou, výraznějších barev se ptáci bojí.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 29 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies