Psi do kabelky

Přívrženců malých psů přibývá – bohužel někteří se k nim chovají nemorálně – jako k módnímu doplňku. Trend kapesních psíků podporuje zejména Paris Hilton. Pokud na tašky pro psy nedáte dopustit, vybírejte alespoň takové, které jim neškodí.

Jorkšír v tašce

Malí psi v kabelkách celebrit

Paris Hilton

Trendem poslední doby jsou tzv. kapesní psi, které si mnohé celebrity pořizují jako módní doplněk. Živým příkladem je dědička hotelového impéria Paris Hilton. Nejen že své psy tahá všude sebou a prakticky je nenechá ani proběhnout, ale navíc staré a okoukané psy mění neustále za nové. Tvrdí, že o původní pejsky se stará její matka, ale ta by jich v tom případě musela doma chovat celou stovku. Paris má nejraději čivavy a yorkšíry, nepohrdne ale ani kotětem nebo medvídětem.

Agáta Hanychová

U nás, na domácí scéně, využívá psa jakožto způsob, jak na sebe ještě více upozornit, modelka Agáta Hanychová. Nedávno si pořídila fenku pražského krysaříka – pojmenovanou podle prostitutky Vivien z filmu Pretty Woman. Stejně jako Paris Hilton ji sebou bere na večírky i do práce.

Kapesní pes jako módní doplněk?

Protože jsou Paris Hilton i Agáta Hanychová módním vzorem mnoha mladých, má bohužel jejich nezodpovědné chování na zájem o tzv. kapesní pejsky sloužící jen na okrasu pozitivní vliv. Je ale třeba si uvědomit, že pes není hračka, ale živý tvor se svými potřebami a pokud mu chcete dát to nejlepší, dopřejte mu především dostatek prostoru a pohybu. Ani na večírky pes nepatří! Pobyt v zakouřených a nevětraných místnostech má na jeho zdraví stejně negativní vliv jako nedostatek pohybu.

Jaká by měla být taška pro psa?

Vlastníte-li psa malé rasy jako je např. čivava, pražský krysařík nebo yorkšír, výjimečně jej do tašky vzít můžete – mělo by se ale jednat o speciální přepravní tašku pro psy. Nejhorší jsou kabelky vystlané silonem – pes se v ní nadměrně potí a ani na omak nejsou příjemné. Vhodnější jsou materiály jako je mykroplyš nebo bavlna. Mnohé tyto tašky mají všité síťky pro cirkulaci vzduchu. Popruhy tašky by měly být pevné, otvor pro hlavičku dostatečně velký. Dobrou vychytávkou je bezpečnostní karabina pro připnutí na obojek, aby pes nevyskočil ven.

Nejmenší pes světa

Nejmenším psem světa byl yorkšírský teriér Arthura Marplese z Velké Británie. Od čenichu po špičku ocasu měřil pouhých 9,5 cm. Byl velký jako pěst. V současné době je nejmenší pes světa o něco větší – měří 15,2 cm. Má tak malé plíce a kostru, že nemůže ani štěkat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies