Psí boty – módní trend a nebo užitečný pomocník?

Kolikrát se vám stalo, že jste šli se svým pejskem na procházku a potkali jste dalšího chovatele se psem, který si to mašíroval v botách? Určitě již několikrát. A jaký je váš názor na psí boty? Myslíte si, že je to jen módní doplněk pro rozmarné chovatele a nebo opravdu praktický pomocník, který pejskovi ochrání tlapky před krutými mrazy?

Boty pro psy.

Psí boty jsou praktické!

I když si mnozí z vás myslí, že boty jsou jen módním výstřelkem součastné doby, který psům pořizují jejich rozmarní páníčci, tak se mýlí. Ano, je pravda, že se pejsci ještě donedávné doby bez bot obešli a normálně „fungovali“, ovšem proč jim nedopřát při jarních, podzimních či zimních procházkách pohodlí, když je tady taková možnost?

Na jaro, podzim i zimu nasaďte pejskovi boty

Boty jsou vhodným doplňkem pro pejska nejen během zimy, kdy mu pomohou ochránit tlapky před zimou nebo zanícené polštářky jeho tlapek před vniknutím nepříjemné infekce. Přeci jen, procházka po špinavém, osoleném, zimním chodníku, není pro pejska a jeho citlivé polštářky rozhodně příjemnou záležitostí… Svůj význam mají boty i na jaře a na podzim, kdy bývají časté deště a tím pádem všude okolo nás jen samé bláto. Nasadíte-li psovi boty, vyhnete se tím častému mytí tlapek. A to rozhodně ocení majitelé nejen dlouhosrstých, ale i krátkosrstých plemen.

Kolik stojí boty pro psy?

V součastné době jsou k dostání boty pro psy v mnoha velikostech i různých barevných a materiálových provedeních. Jaké botičky koupíte právě vašemu domácímu mazlíčkovi, záleží tedy pouze a jen na vás. Obvykle mají boty zapínání na principu suchého zipu, které umožňuje libovolné nastavení pevnosti obuvi a také se zvířeti snadno nasazují. Cena psích bot se pohybuje v cenovém rozmezí od 200 do 600 Kč. K dostání jsou v prodejnách s chovatelskými potřebami a nebo v některých internetových obchodech specializujících se na prodej potřeb pro psy.

Tip: Pečlivě změřte šířku a délku tlapek svého pejska, teprve poté se začněte poohlížet po botách pro něj.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies