Pryč s toxiny!

Každý z nás má rád pohodlí svého domova. V domě či bytě se objevuje spousta nečistot, ale i toxinů. Toxiny zamořují náš domov. Uvolňují se totiž i z nábytku a koberců. Věděli jste ale, že existují rostliny, které toxiny odstraní?

aloe vera

Jak poznáte, že máte v bytě toxiny?

Můžete pociťovat časté bolesti hlavy a velkou únavu. Dalšími příznaky je podrážděná sliznice nosu a očí. Objevit se může i silná alergie. Mějte na paměti, že některé toxiny mají karcinogenní účinky.

Kde se toxiny vyskytují?

Nejčastějšími toxiny jsou např. formaldehyd, benzen, amoniak, toluen, xylen. Formaldehyd se objevuje v papírových ubrouscích. Benzen se používá k výrobě plastů a prášků. Některé čističe na okna obsahují amoniak. Xylen se vyskytuje např. v kouři od cigaret. 

Jaké rostlinky nám pomohou?

Aloe vera

Nejen že aloe vera je hodně využívaná rostlina pro přírodní kosmetiku, má další zázračné účinky. Působí proti plísním a virům. Čistí vzduch od formaldehydu a benzenu.

 

Dračinec

Elegantní nenáročná rostlina. Existuje několik barev a tvarů. Od starověku používaná pro léčebné a dezinfekční účinky. Z bytu nám odstraní benzen, formaldehyd, některé druhy dokonce i xylen a toluen. Dračinec působí jako ochrana proti škodlivým látkám z počítačů a monitorů. 

 

Břečťan

Břečťan se také už v minulosti používal k léčebným účinkům. Je to rostlina, která se může rozmnožovat celý rok. Kromě výše zmíněných toxinů čistí vzduch také od trichlorethylenu. Trichlorethylen je používán jako průmyslové rozpouštědlo. Jeho vdechování může způsobit ospalost a závratě.

 

Existuje spousta dalších rostlinek, které nám pomohou zbavit se toxinů. Většina z rostlin je opravdu nenáročná na údržbu, a navíc jsou rostliny cenově dostupné. Mají neuvěřitelné schopnosti. Myslete na své zdraví a popřemýšlejte nad pořízením přírodního čističe vzduchu. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies