První pomoc při popáleninách psů a koček

Jak poskytnout první pomoc vašemu zvířecímu miláčkovi v případě popálení? Jak se projevují popáleniny prvního, druhého a třetího stupně? Pár základních informací o postupu v případě popálení psa nebo kočky.

Pes, ležící

První pomoc - popáleniny 1. stupně

Mírnější popáleniny (neboli popáleniny prvního stupně) se projevují zčervenáním kůže. Popálené místo je nutné ochladit studenou vodou a následně potřít zklidňující indiferentní mastí (například Dermazulen, kalciová mast).

2. stupeň popálenin u psů a koček

Vážnější popáleniny (druhého stupně), poznáme, pokud se na kůži psa nebo kočky objeví puchýře, které praskají a vytéká z nich tekutina, která slepuje srst. Tyto popáleniny druhého stupně sami neošetřujeme, ale ihned zajistíme odborné ošetření veterinárním lékařem.

Popáleniny 3. stupně psů a koček

Těžké popáleniny (třetího stupně), postihují nejen kůži, ale i struktury v podkoží (kůže i tkáň odumírají a hnisají, někdy mohou i zuhelnatět). Tyto popáleniny rovněž neošetřujeme, avšak urychleně zajistíme ošetření u veterinárního lékaře.

Co je potřeba vědět k výchově pejska?

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Vývoj štěněte

Parvoviróza u štěněte

Výcvik štěněte

Očkování a vzteklina

Onemocnění uší u psů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies