Připravujeme slané toasty 3x jinak

Připravte si pikantní toasty s mletým masem, zahradníkovy toasty a nebo zapečené toasty se sýrem a zeleninou. Recepty na tyto chuťovky naleznete ve článku.

Toasty

Zahradníkovy toasty

1 toastový chléb (světlý, tmavý), 150 g nastrouhaného sýra, 1 vejce, 10 zralých rajčat, 2 - 3 cibule, čerstvá petrželka, pažitka, bazalka, sušené oregáno, sůl, pepř, olej

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi s trochou oleje osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme do pánve rajčata a okořeníme sušeným oregánem. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme pod pokličkou do té doby, dokud se nevypaří většina vody z rajčat. Směs necháme vychladnout.Do vychladlé směsi přidáme 1 celé vejce, čerstvě nasekanou bazalku, pažitku a petrželku a strouhaný sýr. Dobře promícháme a natíráme na toastový chléb. Toasty klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme na 5 až 7 minut do předem vyhřáté trouby na 200°C.

Pikantní toasty s mletým masem

1 toastový chléb (světlý, tmavý), 500 g mletého masa, 100 g celeru, 1 paprika, 2 vejce, křen, pikantní kečup, oregáno, sůl, mletý pepř, olej

Křen a papriku pečlivě omyjeme a nastrouháme na struhadle (křen na jemnějším, papriku na hrubším). Na pánvi s trochou oleje osmahneme celer, přidáme mleté maso. Ochutíme solí, pepřem a oregánem. Smažíme přibližně 10 minut. Poté přidáme trochu pikantního kečupu, nahrubo nastrouhanou papriku a trochu vody. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Pánev odstavíme z plotny, vmícháme 1 celé vejce a vrátíme na plotýnku a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Směs mažeme na opečené plátky toastového chleba. Ozdobíme trochou kečupu, nastrouhaným křenem a kolečkem papriky.

Sýrové toasty se zeleninou

1 toastový chléb (světlý, tmavý), 100 g šunky nebo salámu, 120 g eidamu, 1 hermelín, 1 cibule, 4 vejce, 4 lžíce smetany, 2 lžíce másla, paprika, petrželka, mladá cibulová nať, sůl, pepř

Na pánvi s trochou másla osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme do pánve na kostičky nakrájenou šunku. Přidáme vejce, osolíme a opepříme podle chuti. Pánev odstavíme z plotny, vmícháme smetanu a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a natíráme na toastový chléb. Na povrch každého toastu dáme plátek hermelínu. Toasty klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme na 5 až 7 minut do předem vyhřáté trouby na 200°C. Před podáváním ozdobíme čerstvou zeleninou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies