Sladké toasty s grilovanými broskvemi
Toastový chléb, 4 broskve, 2 vejce, 6 lžic másla, 2 polévkové lžíce cukru moučka, skořice mletá, med, bílé víno
Předehřejeme gril na střední teplotu. Broskve pečlivě omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky broskví naskládáme rozkrojenou stranou na vrchní část grilovacího plátu, pokapeme medem a naplníme
trochou másla. Pečeme 5 až 6 minut, dokud broskve nezezlátnou. Mezitím si smícháme 2 rozšlehané vejce, 2 lžíce sladšího bílého vína a 1 lžíci citrónové šťávy. Dochutíme skořicí a pořádně
promícháme. Ve směsi namáčíme toasty a na pánvi s rozpuštěným máslem jemně osmahneme 2 až 3 minuty z obou stran. Každý toast ozdobíme dvěmi půlkami broskve.
Zapečené toasty s ovocem a tvarohem
Toastový chléb, 250 g měkkého tvarohu (může být i ochucený), 20 g másla, 3 banány, 2 jablka, 1 sklenice kompotovaného ovoce.
Toastový chléb rozdělíme na dvě poloviny a obě potřeme z jedné strany tvarohem. Jablka omyjeme a nakrájíme na plátky. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Otevřeme si konzervu ovoce a scedíme šťávu. Ovoce necháme okapat. Na plátky toastového chleba položíme vždy dva plátky jablka, dva plátky banánu a jednu lžičku kompotovaného ovoce. Přiklopíme druhým plátkem, potřeme tence rostlinným máslem a upečeme v toastovači.
Zapečené toasty s banánem a nutellou
Toastový chléb, 2 banány, nutella a nebo burákové máslo
Plátky toastového chleba potřeme nutellou (lze použít i burákové máslo) a poklademe plátky banánu. Přikryjeme druhým plátkem potřeným nutellou a opečeme dozlatova v toastovači.
Diskuze