Připravte vaši zahradu na slunná odpoledne

Jaro ještě nezačalo, ale blíží se období teplejších dnů, které si můžete užít na zahradě s rodinou nebo přáteli. K tomu budete potřebovat zahradní nábytek, který se bude hodit na odpočinek s knihou v ruce nebo bujaré zahradní oslavy. Vyberte ten pravý, který vydrží léta a zkrášlí zahradu vašeho domu nebo chaty.

zahrada

Jste příznivci oázy klidu a zahradu máte hlavně pro relaxaci? Není nic lepšího, než si užít vlahé jarní odpoledne v houpacím křesle nebo na pohodlné zahradní houpačce. Křesla na zahradu už dávno nemusíte zavěšovat na strom, mají vlastní železnou konstrukci, kterou lze umístit kamkoliv, kde je rovný povrch, a zahrabat se do pohodlných polštářů či deky. Tato křesla se také vyrábí pro páry, takže zasloužený odpočinek si užijete s partnerem.

V případě, že je vás více, poohlédněte se po klasické zahradní houpačce, která skýtá nejen pohodlí, ale ochrání vás před lehkým mrholením nebo prudkým sluncem. Pro teplé dny je pro fajnšmekry ideální také houpací síť. Tyto sítě jsou vyrobené z pevné bavlny nebo padákového hedvábí a lze je umístit jak mezi dva stromy, tak do volného prostoru v případě, že mají vlastní konstrukci.

Pokud jste vyznavači zahradních oslav a grilování, nesmí chybět ani zahradní sety nábytku. Pevný stůl a stabilní židle jsou základem. Volit můžete mezi dřevěnými, které podtrhnou venkovský styl vaší zahrady, nebo kovovými, jež se hodí zejména k rodinnému domu. Chcete, aby byl zahradní nábytek odolný a vydržel léta? Doporučujeme surové dřevo, které je upravené ochrannými nátěry proti nepříznivým vlivům a dřevomorce.

K pořádnému stolu nesmí chybět ani stínidlo. Pokud máte posezení umístěné na terase, poohlédněte se po markýze. Ta celé posezení odstíní a zvládne i mírnou jarní a letní přeháňku. Jako levnější variantu volte slunečník, který by měl být dostatečně velký, aby zastínil celé posezení. Ideální je v tomto případě koupě setu rovnou se slunečníkem.

Máte malou zahrádku, kde pěstujete třeba rajčata a okurky, ale přesto si rádi na čerstvém vzduchu přečtete knížku nebo noviny? Lavička je základ zahrady, a neměla by tedy chybět. Vybírat můžete mezi železnými nebo dřevěnými, s opěrkami nebo bez. Lavička by měla být pevná, stabilní a hlavně téměř bezúdržbová. Vyberte tedy spíše dřevo natřené ochrannými laky, které stačí jednou za pár let přetřít lakem pro udržení odolnosti.

Na zahradě myslete také na děti. Pro ně se vyrábí speciální zahradní nábytek, jež je také praktický. Pikniková lavice, na které si děti mohou užít skvělé jídlo, se během chvilky může proměnit v pískoviště. Stačí, když sundáte plastovou desku ze stolu a zábava může začít.

Tip na závěr: Pokud už vás nebaví sedět zavření doma a rádi kutíte, přečtěte si, jak si doma můžete postavit boudu pro pejska.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies