Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Připravte si valentýnské menu

Svátek Sv. Valentýna se blíží. Zkuste své drahé polovičce připravit zamilované menu. Vždyť se přeci říká, že láska prochází žaludkem.

Valentýnské menu

 

Jako předkrm můžete podávat zapečené fíky s kozím sýrem (2-3 porce)

 

  • Kozí sýr - 1 váleček (měkký)
  • Fíky - 6 ks (čerstvé)
  • Parmská šunka - 6 plátků
  • Med - 1 lžíce
  • Olivový olej
  • Sůl, mletý pepř - na dochucení
  • Čerstvé bylinky - k dozdobení

 

 

Nejprve si rozkrojte fíky do kříže. Poté do každého z nich vložte kousek kozího sýra. Každý fík pak obalte do plátku parmské šunky a vložte do pekáčku. Přidejte trochu soli, pepře a zlehka zakápněte olivovým olejem. Pekáč dejte do předehřáté trouby na 170 °C. Fíky byste měli nechat péct minimálně 12 minut, aby byla šunka krásně křupavá. Jakmile budou fíky hotové, můžete servírovat. Nakonec je ještě ozdobte čerstvými, nadrobno nasekanými bylinkami (např: bazalkou) a ještě zakápněte medem.

 

Šafránové rizoto - hlavní chod s omamnou vůní (2 porce)

 

  • Rýže arborio - 120 g
  • Olivový olej - 20 g
  • Bílé suché víno - 200 ml
  • Zeleninový vývar - 400 ml
  • Krevety - 160 g
  • Cherry rajčátka - 200 g
  • Šalotka - 2 ks
  • Šafrán - 2 špetky
  • Petrželka, sůl, pepř, citronová šťáva - na dochucení

 

Na polovině z celkového množství olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku společně s rýží. Tu musíte střídavě podlévat vínem a teplým vývarem. Podlévejte ji ale po částech. Nesmíte tam nalít celé množství vývaru a vína, vždy jen tolik, aby byla rýže zakrytá. Jakmile tam dolijete zbytek vývaru a vína, vařte rýži při stálém míchání tak dlouho, dokud nezměkne. Přidejte sůl, šafrán a rajčátka. Na zbytku olivového oleje si osmažte krevety, které ještě nakonec osolíte, opepříte a zakápnete citronovou šťávou. Před podáváním ještě ozdobte nasekanou petrželkou.

 

A jako sladkou tečku na závěr si připravte lehkou čokoládovou pěnu (2 porce)

 

  • Hořká čokoláda - 85 g (vybírejte kvalitní s obsahem kakaa minimálně 70 %)
  • Kakao - 1 lžíce
  • Vanilkový extrakt - ½ lžičky
  • Sůl - 1 špetka
  • Vaječné bílky - 2 ks
  • Hnědý cukr - 1 lžíce (můžete však přidat dle chuti)
  • Řecký jogurt - 50 g
  • Ovoce, oříšky, šlehačka - k dozdobení (dle vlastního výběru)

 

Čokoládu nasekejte a rozpusťte ve vodní lázni. Poté si smíchejte kakao s vanilkovým extraktem a 2 lžícemi teplé vody. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, vmícháme do ní vanilkovou směs. Mezitím si z bílků a soli vyšleháme sníh, ale jen do polotuha. Špičky sněhu by se ještě měly ohýbat. Pak do bílků zašlehejte cukr. Počkejte až čokoláda vychladne, poté do ní přidejte jogurt, promíchejte a po třetinách opatrně vmíchejte sníh. Pamatujte, že musíte míchat pomalu, aby pěna zůstala nadýchaná. Nakonec ji rozdělte do malých misek či skleniček a dejte do lednice vychladit. Před podáváním ji můžete ještě ozdobit ovocem, oříšky či šlehačkou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.