Pizza šneci se žampiony
- Listové těsto - 1 balení
- Šunka - 100 g (nakrájená)
- Tvrdý sýr - 100 g
- Žampiony - 6 ks (nakrájejte na tenké plátky)
- Rajčatový protlak - 100 g (pokud nemáte protlak, můžete jej nahradit stejným množstvím kečupu)
- Česnek - 1 stroužek
- Vejce - 1 ks
- Sůl - špetka
Nejprve si v misce promíchejte rajčatový protlak s prolisovaným či nastrouhaným česnekem a špetkou soli. Pokud je potřeba, tak listové těsto rozválejte. Pak tuto směs rozetřete po celé ploše listového těsta a můžete pokládat plátky šunky, žampionů a vše na závěr posypte strouhaným sýrem.
Nyní těsto opatrně zarolujte. Poté si ho nakrájejte na kolečka, ale měla by být minimálně 3 cm silná. Šnečky si pak poskládejte na plech, který jste si vyložili pečícím papírem, potřete je rozšlehaným vajíčkem a vložte je do trouby. Nechte je péct alespoň 20 minut na 180 °C.
Pizza šneci s anglickou slaninou
- Listové těsto - 1 balení
- Tvrdý sýr - 200 g (plátky)
- Anglická slanina - 200 g (nakrájená na tenké plátky)
- Koření - můžete použít směs na pizzu nebo oregano (dle chuti)
- Kečup a harissa - na omáčku
Listové těsto si opět dle potřeby rozválejte a dle chuti si připravte směs harissy a kečupu, kterou ten plát potřete. Pak pokládejte sýrové plátky po celé ploše, na sýr položte plátky slaniny a posypte kořenící směsí. Pevně zarolujte a ostrým nožem nakrájejte na kolečka (cca 2 cm). Dejte péct do trouby na 180 °C minimálně na 20 minut. Pochutnat si na nich můžete jak za tepla, tak i na studené variantě.
Diskuze