Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Připravte si k večeři teplý salát

V chladnějším počasí vás zahřeje nejen zvenčí, ale pohladí vás i na duši. Je to báječný nápad na rychlou, lehkou a zdravou večeři. Dýně, řepa a krásně zelený špenát vám na talíři vykouzlí nádherné barvy podzimu a navíc si tímto výborným pokrmem posílíte i svou imunitu.

Teplý salát z dýně, řepy a vlašských ořechů

 

Dýňový salát s červenou řepou a vlašskými ořechy (4 - 6 porcí)

 

  • Červená řepa - 500 g
  • Dýně Hokkaidó - 500 g
  • Vlašské ořechy - ¾ hrnku (pražené)
  • Sůl (na zálivku klidně použijte mořskou sůl, pokud ji máte doma)
  • Cibule - 2 ks (červená)
  • Dijonská hořčice - 1 lžička
  • Měkký ovčí sýr - 100 g
  • Olivový olej - 4 lžíce
  • Extra panenský olivový olej - ⅓ hrnku
  • Hladkolistá petržel - 2 hrnky
  • Mladý špenát - 2 hrnky
  • Citronová šťáva - 2 lžíce

 

Ze všeho nejdříve si oloupejte řepu a nakrájejte na čtvrtky. Z dýně vydlabejte semínka a neoloupanou ji taky nakrájejte, ale na větší kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší klínky. Kousky řepy a dýně dejte na plech, který jste si vyložili pečícím papírem.

 

Zlehka je pak zakápněte olivovým olejem a mírně posolte. Dejte je do rozehřáté trouby na 180 °C a nechte je tam péct přibližně 45 minut. Zelenina by měla pěkně změknout. Jakmile bude zbývat posledních 20 minut, přidejte k dýni a řepě i nakrájenou cibulku.

 

Po upečení nechte vychladnout a mezitím si v misce připravte zálivku z olivového oleje, hořčice a citronové šťávy. Dochuťte mořskou solí a černým pepřem. Poté si připravte velkou mísu, dejte do ní špenátové listy a nasekanou petrželku. Nechte si stranou asi 2 lžíce petrželky na dozdobení.

 

Špenát a petrželku zalijte polovinou zálivky a promíchejte. Směs rozdělte na talíře a na ni pak vsypte teplou upečenou zeleninu. Na závěr posypte ovčím sýrem a opraženými ořechy a ozdobte petrželkou. Před podáváním ještě zalijte zbytkem zálivky a máte hotovo.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.