Připijte si stylově

Jakým drinkem oslavíte příchod Nového roku? Budete si připíjet klasikou – tedy sektem a nebo zvolíte některý z drinků, které jsme si pro vás připravili a jejichž přípravu hravě zvládnete? Což takhle připít si stylově a to například Cosmopolitanem, Piňakoládou, Swiming poolem, Daikiri nebo Tequilou Sunrise?

Sklenice s višněmi a plátkem kiwi

Swiming pool (recept pro 1 osobu)

Budeme potřebovat led, 2 cl bílého rumu, 2cl Blue Curacaa, 2 cl kokosového sirupu, 2 cl vodky, 10 cl ananasového džusu, 10 cl pomerančového džusu a 4 cl smetany.

Do šejkru vložíme led a výše uvedené ingredience. Důkladně promícháme a poté nalijeme do připravených sklenic. Dozdobíme kouskem ananasu a podáváme.

Cosmopolitan (recept pro 1 osobu)

Budeme potřebovat 4 cl absolut vodky, 2 cl pomerančového likéru, 1 dcl brusinkového džusu, 1/2 cl čerstvé citrónové šťávy.

Do šejkru vložíme led a výše uvedené ingredience. Důkladně promícháme a poté nalijeme do připravených sklenic ve tvaru písmene V. Ozdobíme osminkou limetky nebo tzv. zástřikem z čerstvé pomerančové kůry. Drink podáváme bez ledu.

Daikiri (recept pro 1 osobu)

Budeme potřebovat 4 cl světlého rumu, 2 cl šťávy z limetky, 1 cl cukrového sirupu a led.

Do šejkru vložíme led a výše uvedené ingredience. Důkladně promícháme a poté nalijeme do připravených sklenic. Dozdobíme plátkem pomeranče nebo limetky a podáváme.

Piňakoláda (recept pro 1 osobu)

Budeme potřebovat 4 cl světlého rumu, 2 cl kokosového krému, 6 cl ananasového džusu a led.

Do šejkru vložíme led a výše uvedené ingredience. Důkladně promícháme, poté nalijeme do připravených vysokých sklenic. Dozdobíme kouskem ananasu nebo plátkem pomeranče a podáváme.

Tequila Sunrise (recept pro 1 osobu)

Budeme potřebovat 9 cl tequily, 18 cl pomerančového džusu, 3 cl grenadiny (ovocného sirupu) a led.

Do šejkru vložíme led a výše uvedené ingredience. Důkladně promícháme, poté nalijeme do připravených sklenic. Dozdobíme plátkem pomeranče nebo limetky a podáváme.

Dalším oblíbeným drinkem je Mojito, jenž je složeno z bílého rumu, třtinového cukru, máty, sody a limetky. Recept na tento drink naleznete v následujícím článku >

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies