Přílohy k pokrmům – 2.díl

V dnešním článku vám poradíme, jak si připravit červenou rýži s česnekem, špenátové knedlíčky a nebo výbornou pečenou cibuli s rozinkami.

Červená rýže

Červená rýže s česnekem

100 g přírodní rýže parboiled, 400 ml zeleninového vývaru, 3 cibule, 3 zelené paprikové lusky, 6 stroužků česneku, 5 lžic oleje, 500 g italské omáčky salsa, 2 lžičky sušeného oregana, sůl, pepř, 1 česnek, 4 jarní cibule, 1 svazek koriandru

Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Paprikové lusky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky. Rýži parboiled opražíme na 3 lžících oleje dozlatova, přidáme italskou omáčku, oregano, cibuli, papriky a česnek.

Podlijeme vývarem a zvolna vaříme asi 35 minut. Poté osolíme a opepříme podle chuti. Rýži podáváme s osmaženým česnekem, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a mletým koriandrem.

Pečená cibule

10 bílých a červených cibulí, 4 lžíce rozinek, trocha dezertního vína, 4 lžíce piniových oříšků, olivový olej, sůl a pepř

Rozinky naložíme do vína. Mezitím si oloupeme cibule, oloupané naskládáme do pekáčku, polijeme rovnoměrně olivovým olejem a dochutíme solí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C zhruba půl hodiny. Vytáhneme z trouby a mezi cibule nasypeme omyté rozinky a piniové oříšky, mírně podlijeme dezertním vínem. Ochutíme čerstvě umletým černým pepřem. Poté pečeme při stejné teplotě dalších 30 minut.

Špenátové knedlíčky

150 g strouhané housky, 40 g slaniny, 2 žloutky, sůl, pepř, 120 g špenátu, 2 bílky, olej

Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi s kapkou oleje ji necháme rozpustit. Vychladlou slaninu smícháme se žloutky, prolisovaným uvařeným špenátem, strouhanou houskou a sněhem ze dvou vajec. Osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme v mírně osolené vodě přibližně 15 minut.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies